Välj bort monopolbolagen!

18 november 2012 at 11:23

söndag, november 18, 2012

Andreas Cervenkas fullträff!

http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/sa-sanktes-sas_7675758.svd

Ja, nu har du också förhoppningsvis läst vad Svd:s näringslivs krönikör Andreas Cervenka anser om SAS och övrig företagskultur.
AC skriver på ett befriande sätt och dessutom roligt hur det förhåller sig inom företagarsidan.
Men huu vilka tragedier det döljer sig bakom alla dessa stora bolags nederlag. Jag tänker då främst på alla medarbetare som hastigt får sparken, vi har ju ”vårt” Ericsson väldigt nära oss liksom Astra i Södertälje.
När det gäller SAS så skulle det bolaget ha gått i konkurs för många år sedan om inte främst svenska staten hade pumpat in miljarder av skattekronor i bolaget.
Frågan man kan ställa sig är om verkligen skattebetalarna ska hålla ett flygbolag under armarna i så många år, ett bolag som tidvis har gynnat de som borde kunna betala sina biljetter själv?

Personligen har jag aldrig någonsin använt mig av SAS, de har alltid varit för dyra trots statens hjälp. Däremot har jag under åren sett SAS som ett mycket överdimensionerat bolag med massor av personal överallt där andra bolag har klarat sig med kanske hälften. Då har också biljetten på de andra bolagen kostat betydligt mindre och jag har inte brytt min hjärna över om jag fått mat under dessa fåtaliga timmars flygning det gällt.
Det är faktiskt trevligare att äta när man kommer fram till målet vare sig det är Berlin eller Köpenhamn.

Det finns människor som avfärdar Svenska Dagbladet som en ”hööögertidning” man inte ska läsa, jösses ja, det är nästan synd om sådana blindstyren som inte kan öppna sitt sinne och inse att mångfalden av meningar är en stor styrka i en demokrati. Vi ska verkligen värna om det fria ordet och motverka alla försök till monopol vare sig det gäller företagssektorn eller massmedia.
Där har man som konsument ett stort ansvar, det är ju vi som väljer om man ska gynna de som strävar efter monopol eller de andra bolagen som kämpar för att kunna motverka monopolen.
Konsumentmakten är en maktfaktor som underskattas av somliga enskilda men i verkligheten   är det ju vi som med denna makt styr om ett bolag ska lyckas eller ej!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Vad bör göras? Gunnar Törnér var en bra agitator!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: