Hyckleriet omkring långresor!

26 november 2012 at 6:26

måndag, november 26, 2012

Ska du också bli magsjuk?

Turister sprider farliga bakterier

Svenska turister som reser till populära resmål utanför Europa riskerar allt oftare att komma hem med resistenta tarmbakterier.
Ja, det är braskande rubriker i Svd idag  men så har man också i Lund på universitetet gjort studier på hemvändande turister med tarmsjukdomar.
Det ser riktigt illa ut för turister som har rest till vissa länder.
I tidningen så intervjuar man en sjuksköterska med familj som har varit åtta gånger i Thailand och som själv har mått dåligt två gånger av dessa resor. De ska ändå åka tillbaka så snart det är möjligt igen.
Artikeln ovan visar att det inte är vilka tarmbakterier som helst som det rör sig om utan det är  sk resistenta som sprider sig. Det finns alltså ingen bot mot dessa bakterier och det kan sluta med att mycket allvarliga sjukdomar sprider sig i befolkningen med fara för livet.
Johan Tham är infektionsläkare i Skåne och han är pessimist inför framtiden. Det är många läkare som ser hur sjukdomar som inte går att bota kommer att sprida sig eftersom ingen medicin finns längre som dödar dessa bakterier.
Resandeströmmen till länder långt borta som har dessa sjukdomar mer än andra länder är tyvärr populära mål numera.

När man ser dessa siffror så inställer sig många frågor. Det talas från alla konferanser runt om i världen om klimathotet och att flygets avgaser skitar ner jorden. Folk i allmänhet suckar och beklagar sig samtidigt som de alltså reser i allt större omfattning riktigt långt och skitar ner ännu värre.
Bilismen är nu större på jorden än vad den någonsin varit. Alla suckar men ingen är beredd att personligen offra någonting av sin bekvämlighet eller nöje.

Ett faktum är att Kina är det enda land på jorden som vill försöka göra något verkligt åt det här. De bygger ut sina järnvägar och vill bygga en mycket snabb järnväg ända fram till Europa. Denna resa skulle per järnväg konkurrera ut flyget!

Ute i Europa har man också satsat på snabbjärnväg som har tagit marknadsandelar från flyget. När Sverige under årens lopp stäng ner järnväg och rivit bort spår så han andra länder gjort precis tvärtom.
Vad säger det om våra politiker!

Överhuvudtaget så känner jag mig pessimistisk till hur huvuddelen av mänskligheten fungerar, man gnäller men vill inte offra någonting själv.Det är bara alla andra som ska göra något åt tex. miljön. Det egna ansvaret finns inte där.

Mitt ända hopp är till naturen själv, oljan tar slut eller tillgången  minskar tillräckligt för att driva upp priserna så mycket att ingen har råd att flyga. 
Naturen sanerar allt det här själv men människan står  där som en enfaldig förlorare.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Talibaner! Sköna Helena!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: