Är du en hycklare?

28 november 2012 at 0:35

Teori och praktik, två vitt skilda saker idag!

Jag minns en arbetskamrat som var organiserad inom nykterhetsrörelsen, satt i styrelsen osv.
En dag ville han att vi skulle träffas och gå ut och äta, javisst , sa jag.
Träffades på ett matställe och han beställde in en halva starköl. Sedan blev det rätt många under kvällens lopp. Han berättade då för mig att det var vanligare än vad man trodde detta att de drack inom nykterhetsrörelsen.
Mitt minne från ett sk sommarläger nere i Östergötland  kom då upp, en vaktmästare berättade att veckan före oss så hade IOGT hyrt stället.  Vaktmästaren berättade att han aldrig tidigare hade hittat så många tomma spritbuteljer undanstoppade som efter dem.
Jag måste ju säga att min tilltro till dessa rörelser blev minst sagt rubbade. Man kan ju inte gå ut offentligt och tala emot alkoholbruket om man samtidigt inte avhåller sig från att dricka!

Samma sak är det ju med de som talar om miljön och nedskitningen av luften men samtidigt sitter ofta på långa flygresor till div semesterparadis.
Svensken åker numera i stora skaror tex till Thailand och flyget är en stor miljöbov.

Jag minns i det här sammanhanget en glödande miljösnubbe i Malmö som alltid predikade miljö men hans bil var en mycket gammal Volvo som rök så in i bomben när han for iväg med den.

Om någon politiker ska bli trovärdig i mina ögon så måste  de plädera för mer järnväg och spårväg.
De måste organisera för att all kollektivtrafik med åren ska bli gratis , alltså inga biljetter ska säljas.

Bilismen måste ryckas ur bekvämlighetskäften, ingen ska kunna påstå att det blir billigare att ta bilen.
Jag inser att sådant tar mycket lång tid att genomföra, man måste rent av fortsätta att bygga nya vägar osv. Det får inte bli kaos utan det här med utbyggnad måste tas i en bestämd ordning.
Snabbtågslinjer ner mot Europa måste planeras nu och byggas.

Allt annat bli bara hyckleri och tomma ord.

Moral är något som fattas både här och i världen så fort pengar kommer med i bilden. Vi kan ju bara se på alla dessa rökare (narkomaner) vilka köper smuggel och därmed gynnar brottsligheten.
Eller alla de som köper illegal alkohol vilket också gynnar brottsligheten.
Om man ger f-n i all handel med kriminella så försvinner deras marknad, konsumentmakt ska användas i många sammanhang därför att det är det enda som ger effekt.

Under årens lopp har jag träffat så många människor som sagt de mest vackra saker om allt och alla men de har inte själv levt som de lär ut. Vissa predikar humanism och förståelse men så fort någon har en annan åsikt så börjar mobbing och glåpord hagla.
Vänsterns anhängare har tyvärr idag nästan monopol på att kasta skit på andra om de inte rent av ger sig på andra med våld av olika slag.
En och annan nazist av den yngre generation lever upp till samma synsätt på sina motståndare.
Lika barn leka bäst kanske?

Historiskt så har ju alla rörelser där man efterstävar makt och även erövrat denna också visat att våldet och fängelser tillhör arsenalen av verktyg för att befästa sin maktställning. En maktställning som i alla   länder med socialistiskt eller nationalsocialistiskt- fascistiskt  styre har lett till död, pina och fångläger. Numera är det mest de islamistiska länderna och dess organisationer som eftersträvar total hegemoni över sina medborgare.
Muslimska brödraskapet möter nu motstånd i Egypten och jag önskar av hela mitt hjärta att islamisterna får backa från sina positioner annars har Egypten återigen blivit en diktatur.
Brödraskapet liksom mullorna i Iran stödjer sig på den fattiga befolkningen som är okunnig och faktiskt obildad.
Den delen av befolkning som ofta vänsterkrafter i olika länder har stött sig på men i länder med utbildning så kommer man ingen vart därför att människor som kan läsa inte är så lättlurade.
Sedan finns det ju ett fenomen både i islamistiska länder och våra västländer, vissa skolade individer biter sig fast i en tro på ett totalitärt samhälle som enda utvägen till vad de kallar ”rättvisa”.

De religiösa och den politiska människan tror på samma sätt och vill så gärna att ett himmelrike ska uppstå här på jorden.
All praktik har enbart visat ett enda stort centralfängelse i de länder som genomfört sådan politik baserad på tro!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

Långa målade naglar! Olustiga siffror för Sverige!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: