Telia-Felia!

13 december 2012 at 19:07

Telia granskas under luppen nu!

Kungl Televerket blev till Telia -Sonera men har en lång historia nu över hur man skörtat upp sina användare i Sverige.
Vi kan ta en sak som  dessutom påvisar hur man fördröjde tekniskt utveckling bara för att tjäna pengar.
Sverige var i många år uppdelat i sk riktnummerområden, det blev alltid dyrare när man ringde över deras fastställa områdesgränser. Trots att de bytte till nya moderna växlar med automatkoppling så behöll man gränser för att plåga ut mer pengar från svenska folket.
Det kostade inte Telia ett enda öre mer att koppla ett samtal från Malmö till Kiruna men huu vad pengar de tog ut.

Till slut så blev de tvingade att ändra sig men de tog inte bort alla spärrar , nej då, de gjorde om sina kartor ända fram till de av utvecklingen fixade att hela Sverige blev samma område.
Dessa trix har använts av telebolagen i Europa när det gäller mobilsamtal och alla bolag har gjort stora vinster på detta system.Nu har EU tvingat dem till en billigare ordning, tack EU!

Vad regeringen inte gjorde, varken sosse eller Alliansen var att helt enkelt ta bort kopparledningarna från att ägas av Telia. De har mjölkat andra bolag något kollosalt på pengar denna väg eftersom andra bolag måste använda dessa kopparledningar.
Konsumenterna har fått betala och man förstår var alla stora mutpengar och utlandsaffärer har kommit ifrån. Från svenska användare av främst Telias tjänster.
Att en del människor dessutom är ”dumma” och inte begriper något är ju synd. Jag ska bara ta ett exempel. I huset där jag bor har vi tre möjligheter till internetuppkoppling, Telia plus div bolag via kopparnätet, Bredbandsbolaget via kabel liksom ComHem! ( Det finns folk som har Telia i huset)
Jag har BB för närvarande med en kostnad av 215 kr /mån och får då 100 MB dvs ett riktigt bredband med hög fart.
För ca 5 Mb hos Telia ger folk i huset över 300 kr i mån.(Kan inte kallas för bredband)
Nu kommer vi snart att kunna använda BB för en kostnad av 125 kr /mån och då ingår telefon i priset för den som vill ha detta.

Telia tar alltså ut så mycket mer för sina gamla ledningar som är betalda för kanske 45 år sedan. Bara höga vinster är intressanta för dem.

Frågan är nu hur mycket högsta chefen Nyberg får i avgångsvederlag när han snart får sparken från Telia.
Hans affärer med olika diktaturer i öst är en förfärlig soppa som är genant för hela företaget.
Jag är glad att jag avslutade mina uppkopplingar via dem för många år sedan.

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , , .

Slussen! Störda unga män finns det gott om!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: