Sluta att hata, det löser ingenting!

26 december 2012 at 12:59

Hat löser ingenting!

 

Människor som leds av hat blir individer med en snäv och njugg syn på livet och omvärlden. De beslut de tar blir ofta dåliga beslut för alla i deras omgivning.
Hat finns inom alla grupper i befolkningen och styrs inte av någon religiös riktning om man inte har anslutit sig till kriminella åsiktsriktningar.
I historien möter man religiösa fanatiker särskilt inom den katolska kyrkan där man utan att blinka verkställda oerhörda förföljelser och avrättningar. Tyvärr fick de stöd av påvestolen och jag tänker då bla på religionskrigen i Frankrike 1250 och särskilt på dödandet av protestanter på 1600-talet.(Hugenotterna).
I både bibeln och koranen finns många avsnitt som enligt mig leder människor totalt fel. I både bibeln och koranen framhålles att tex kvinnor är underlägsna män och skall underordna sig annars ska de få stryk tills de lyder.
Jag väljer att stycke ur koranen men kom ihåg att samma andemening råder i vår bibel eftersom vi fortfarande använder oss av gamla testamentet  vilken även koranen till huvudsak bygger på.(Gammal judisk tro)
Se här:

”Skiljen dem från bädden och agen dem…..”

De som är bokstavstroende går aldrig med på att ens diskutera felaktigheter i sina sk heliga skrifter. Tack och lov har huvudfåran både i judendomen och kristendomen låtit sig påverkas till en moderna tolkning av skrifterna där man tagit avstånd från allt från att stena kvinnor till att slå dem.
När det gäller muslimer så har det tyvärr i många länder gått åt totalt fel håll, i Pakistan och Afghanistan tillgriper islamister ofta mord på kvinnor med hänvisning till koranen.
I Egypten flyttar islamisterna fram sina positioner och vi kan ana en utveckling som den man såg i Iran på sin tid efter att shahen störtades.
Hela västvärlden lät sig luras av denna revolution och det gäller att inte falla i samma fälla nu vad gäller de arabiska länderna och deras revolutioner.

Islamismen är ett gift som fräter sig in överallt inom den muslimska världen.
Kom ihåg koranens ord: Judar , kristna och  muslimer har samma GUD och   alla skall respekteras!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Okunniga män! Döden kommer vare sig vi vill eller ej!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: