Vems är felet?

03 januari 2013 at 17:45

Är det brotten eller invandringen som skapar Södertäljes situation?

 
http://www.dn.se/sthlm/sa-mycket-kostar-gatuvaldet

Under alla dessa år som jag har följt debatten om invandring och kostnader har alltid förespråkare för den politik olika regeringar fört också hävdat att det är ringa kostnader för landets skattebetalare.
Rent av så ger man ett sken av att det är rakt igenom ren vinst för samhället. Tänk om man kunde vara mer sanningsenlig och realistisk , då hade man säkerligen kunnat fatta beslut som hade varit klokare.
Om man inte vill varken berätta hur det står till eller hur det ev. kommer att bli så har man satt sig i en lögnaktig roll. DDR:S regim sa alltid att läget var gott och att man gjorde framgångar inom allting. Inte ens när folket gick ut i miljoner och ropade till makthavarna att ”det är VI som är folket” och krävde ändring så förstod de förstockade ledarna att deras politik var fel.
Ibland får jag för mig att att våra svenska politiker är lika långt från verkligheten så som DDR:s ledare var.
Arbetslösheten är den värsta på många år, industrin blöder. Exporten går ner och inga bostäder finns att få på de flesta orter.
Kriminaliteten kostar totalt så oerhörda summor så ingen ens vet hur stor den är. Undersökningen från Södertälje är ju en fingervisning om kostnader det aldrig annars talas om.
Det är i  Södertälje som många i övriga landet också har kunnat se att nästan alla i dessa maffialiknande gäng som har utövat så mycket våld och brott är män med en bakgrund i invandrarfamiljer. Svart på vitt finns ju i de domar som fällts! Det är bara att sätta sig ner och läsa på.
Samma förhållanden råder i många städer i vårt land. Så fort någon vill diskutera dessa förhållanden så tar motståndaren på sig sina DDR-glas sen är det kört. Man har bestämt sig för att alla som vill diskutera en viss sorts politik är ”rasister”!

Att man med de kunskaper som nu finns kan fortsätta med en politik som bara leder till elände är en gåta.
Man vet att unga killar kommer på ”glid ” men på allt för många platser har man tex stängt ungdomsgårdarna. Aktiviteter för tonåringar har på detta sätt förstörts och gängbildningar är ett faktum. I skolorna ser man åt vilket håll det brakar för vissa killar men inga resurser finns att fånga upp dem.
Ska man då ta in ännu fler invandrare till sådana orter med alla dessa problem där då samhället inte har några pengar till åtgärder, ja då får vi dras med ökad brottslighet.

Igår gick MP i Södertälje ut med krav på att staten tar över kostnaderna för hela eländet. Samma krav har tidigare förts fram av S utan att något vettigt har hänt.

Fortsätter de etablerade politikerna den inslagna vägen då är jag rädd för att SD kommer att bli så många att de liksom folket i DDR på sin tid  kan gå ut i stora manifestationer där de också ropar ”det är vi som är folket”!

 
 
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ingen rolig natt! Slapphet eller dumhet, det är frågan?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: