Anders Carlberg är död!

06 januari 2013 at 19:56

Anders Carlberg

 

http://fryshuset.se/

Så här började min kontakt med Anders  Carlberg! Ett medlemskap i Vänsterns ungdomsförbund i slutet av 70-talet.
Han var vår ordförande och en vältalig sådan. Vi var alltså vpk:s ungdomsförbund med ovanligt många medlemmar på många orter i Sverige.
Nu gick det som det gick genom vpk:s oskickliga politik och fastklamrande vid en förlegad och dogmatisk politik som band partiet till Sovjet och allt de stod för.
Ungdomsförbundet bröt med moderpartiet men där skildes våra vägar åt. Två förbund uppstod ur det forna VUF, FK förbundet kommunist och MLK för skp.ml , Marxist-leninistiska kampförbundet för skp-ml.
FK ett förbund mindre dogmatiskt och antistalinistiskt. MLK var både stalin och Mao-trogna och tids nog uppgick de i SKP.
FK upplöstes och deras medlemmar skingrades för vinden, vissa gick tillbaka till vpk medan Anders Carlberg blev socialdemokrat.

Anders fick stor uppmärksamhet 1968 när han var student och var en av ledarna  för den sk kårhusockupationen.  http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A5rhusockupationen

 

 

Många tror att denna sk ockupation gick spårlöst förbi ute på landet. Jag kan bara säga att jag sålde  över 300 ex av Stormklockans kårhusnummer till folk i lilla Torshälla. Till och med förkättade ”borgare” på bruket köpte och sa att ”nog fan behöver byråkratena att ruskas om”!

Nu har Anders gärning som idéspruta för Fryshuset slutat, vissa av oss dör för tidigt, Anders hade säkert haft mycket kvar att uträtta.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Slapphet eller dumhet, det är frågan? Trist kriminalitet!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: