Sverige in i NATO omgående!

14 januari 2013 at 11:22

måndag, januari 14, 2013

Hyckleriet omkring NATO!

 

De som orkat läsa in sig på frågan om hur Sverige förhållit sig till NATO från 1948 och framåt vet att Sverige alltid stått med ena foten hos NATO. Socialdemokratin i både Danmark och Norge tvekade aldrig efter kriget i denna fråga, de hade lärt sig sin läxa genom att stå där utan något bra försvar mot inkräktare.
Sverige har ända sedan kriget 1809 befunnit sig i utkanten av Europa, man ville inte längre tillhöra denna gemenskap.
Inte minst märktes detta när EU höll på att bildas , argumenten mot EU var bizarra tillslut och till och med socialdemokraterna insåg detta och begärde medlemskap , dock med en massa förbehåll!

Nu har de stora partierna S+M genom nedskärningar och bristande anslag försatt Sveriges försvar i ett läge som vi inte har haft sedan 1930-talet. ÖB talar om att Sverige bara kan försvara en ort under högst en vecka sedan måste vi ha hjälp av NATO. Andra höga militärer berättar då att vi inte kan ta emot hjälp eftersom det inte finns varken personal eller förberedelser för något sådant.
Under Erlander och även Palme så fanns denna beredskap trots att de offentligt förnekade detta !

Det är dags för Sveriges politiker att se sanningen i vitögat och börja debattera NATO-frågan på ett seriöst sätt.
Allan Widman från FP säger i dagens AB detta:” Allan Widman (FP), ledamot i försvarsberedningen:
– Det räcker inte att bara konstatera att det inte finns något hot. Osäkerheten om var vi är på väg har ökat. Vi har en problematisk politisk utveckling och en ökande militär närvaro i vårt närområde.
Allan Widman tar upp att Överbefälhavaren, ÖB, inte har tillräckligt med pengar för att få ihop Sveriges insatsorganisation och efterfrågar mer.”

Läs f.ö dagens ledare i Svd:http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sa-har-kan-det-inte-fa-fortsatta_7822156.svd  

Hur ett borgerligt parti (?) såsom moderaterna kan ställa sig så vid sidan om en sådan här viktig diskussion och agera som ett svenskt sosseparti är för mig en gåta. I Danmark och Norge hade det aldrig fungerat.
Sverige bör omgående begära fullvärdigt medlemskap i Nato!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Lasse Werner död 77 år gammal! Hedra Anders Carlberg med en slant!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: