Fattiga barn finns !

17 januari 2013 at 8:14

torsdag, januari 17, 2013

Barnfattigdom?

 

”Barnfattigdomen!
 Generalsekreteraren för Bris, Kattis Ahlström, meddelar nu att organisationen slutar använda begreppet barnfattigdom. – Vi har inte riktigt insett innebörden av begreppet, säger hon.”
http://www.svt.se/ug/bris-slutar-anvanda-begreppet-barnfattigdom

http://www.svt.se/ug/barnfattigdomen-i-sverige-kraftigt-overdriven

När barnrättsorganisationerna gick ut stenhårt med sina siffror och myntade begreppet barnfattigdom så reagerade många mot detta och forskning visade det felaktiga i sättet att bedöma denna sk fattigdom. Bla. pekade man på hur man sa att en tonåring som kom från Somalia och inte hade tex en mobil osv skulle räknas till de ”fattiga”!
Man hade beräkningsgrunder som strider mot allt förnuft och vi som tillhör den äldre generationen kände inte igen oss i dessa jämförelser. Har man dessutom rest i andra länder och sett verklig fattigdom så blev Rädda Barnen mfl. siffror och falska mätningar  bara luft.
Det FINNS fattiga barn i vårt land, fattiga på allt från kultur till värderingar. De finns ofta i familjer med missbruk där även modern missbrukar så att ingen trygghet finns!
De finns bland de gömda flyktingarna som lever utanför samhället i rädsla för att bli skickade till ett land där de av olika skäl inte kan leva längre.
Dessa barn har det oerhört svårt och som barn väljer man inte själv sitt liv och det borde välståndslandet Sverige beakta.
Barnkonventionen sitter löst i vårt land och det får man skämmas för om man har empati i sin själ.
Det är gott och väl att Uppdrag granskning punkterade falska siffror som bara förstör.MEN nog hade de kunnat belysa och plockat fram sanningen om de fattiga och vilka de är !

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hedra Anders Carlberg med en slant! Reaktionärer!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: