Valet!!!!!

26 februari 2013 at 10:08

Valet i Italien en sorglig akt!

 
Silvio Berlusconi fd playboy och dammsugarförsäljare fick alldeles för många  röster i valet i Italien. Det ser i skrivande stund ut som om han fick ca 30% av rösterna!
Borgarklassen i Italien ger jag inte mycket för , de måste vara på gränsen till imbicilla-cretino!
Sedan har missnöjespartiet med Beppo Grillo tagit ca 25 %!
Vänstern med ett vettig alternativ tog ca 30% också och det är på tok för lite i detta land där Mussolinis ande fortfarande svävar över det  italienska folket.

Många i Italien suckar fortfarande över sin ”il Duce” (ledaren) , läs här:http://sv.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini 

Denne vänsterextrema ledare slogs för socialismen länge och drogs mer och mer till den extrema kommunismen innan han ”uppfann” sitt nya parti som i dagligt tal kallas ”fascistpartiet”!
Ett parti bestående av idéer om nationalism och socialism och där han fick det italienska samhället att börja fungera både i jordbruket och industrin.
Att många idag drömmer om denna tid ”när tågen gick i tid” är väl en liten förklaring till att Berlusconi ändå trots sina otroliga felsteg tidigare kan få röster .

Jag skulle tro att valdeltagande inte är precis på topp i ett sådant här val. Ett farligt läge för många av länderna nere  vid Medelhavet. De extrema både till höger och vänster går framåt och det behövs bara att någon med karisma stiger fram på talartribunen och utvecklar ännu mer floskler och löften så börjar allt fler skrika efter en ”stark” ledare!

Man brukar säga lite slarvigt att historien upprepar sig men alla kriser frammanar otäcka krafter men idag kommer de inte att stövla omkring i larviga uniformer , nej då, de kommer att se ut som Silvio Berlusconi men är lika farliga som sina föregångare!

 
 
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Otäcka mardrömmar! Polishat är fel väg!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: