Mac-ägare vill jag inte bli!

04 mars 2013 at 18:05

måndag, mars 04, 2013

Apple-Mac användare , ni är lurade!

 

Det är inget fel på det yttre när det gäller Mac:s ”apparater men det inre har många besynnerliga konstigheter.
Dyra att köpa och besvärliga att uppdatera. Varje program måste liksom på Microsoft uppdateras och många låter bli antingen av lättja eller av okunskap. Denna okunskap gör att deras internet blir som ett såll och kan vara farligt att göra sina bankaffärer osv.

Flashplayer, adobe, olika webläsare plus alla andra updates är på Mac liksom Microsoft ibland tidsödande och kan kräva bra uppkoppling.
Safari webläsare tillhör en av de sämsta på marknaden enligt PC-Nytt och jag håller med.
I de flesta tester så får den ovanligt låga poäng denna trista webläsare som tammefan aldrig uppdateras. Dålig stil när de håller hårt på hur deras skal på alla deras produkter ska vara vackra!

Jag skall bara berätta hur det går till att göra en update på tex Ubuntu (Linux). Automatiskt känner Ubuntu av de uppdateringar som finns och då menar jag ALLA! Ubuntu tar alltså ner samtliga uppdateringar som finns för tillfället och då är det inte bara säkerhetsupdates utan även Firefox, Thunderbird, Opera, Chrome, Flashplayer , Adobe reader osv i all oändlighet.
Allt åker ner i datorn på en gång med ett enda klick!
Så hade de andra operativsystemen också kunnat ha det och då hade säkerheten på nätet varit mycket bättre. Microsoft och Mac bidrar till mycket av eländet ute på internet, de vill vara monopolbolag som helst bara skulle se sina egna undermåliga programvaror  på datorn.
Tack och lov har både staten i USA och EU tvingat fram att dessa bolag måste  släppa in andra bolags produkter.
Jag har nu testat både Win 8 en tid samt fått testa två olika Mac-datorer men jag säger helt ärligt att inget slår Ubuntu i användarvänlighet och kostnad. Ubuntu och alla dess program är ju nämligen utan kostnad!
Det är så lätt att använda en dator med Ubuntu, mer logiskt system får man leta efter.
På åtta år har jag aldrig haft virus eller trojaner och betänk att detta är utan att behöva använda något antivirusprogram!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Fy attan! Folkkär?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: