Koppartjuvar!

12 mars 2013 at 11:29

Oärlighet

 

 

 
 
 
 
 

”En ung kvinna i Skåne annonserade på Blocket om husbilar och bilar till försäljning och fick in drygt en halv miljon kronor i handpenning från intresserade köpare.”

”Det finns risk för att den europeiska el- och gasmarknaden utsätts för omfattande momsbedrägeri. Det menar Skatteverket som nu håller ett extra öga på handeln med energi. Bedrägerierna går ut på att momsen aldrig betalas på varor som flyttas runt inom olika företag i EU, så kallad karusellhandel. ”     http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5470058 

” Två kopparstölder i höjd med Olskroken har ställt till det i tågtrafiken under måndagsförmiddagen. Tågen mot Stockholm såväl som pendeltågen mot Alingsås drabbades av förseningar eftersom tågen inte kunnat gå med full hastighet.”

Så här kan man samla uppgifter ur   dagens tidningar och nyheter. Brottslighet på både hög och låg nivå. När man stjäl kopparkabel på järnvägen så märks detta omedelbart för för oss andra på ett smärtsamt sätt.
Ligor med bilar och proffsverktyg åker runt landet utsända från östeuropa och de hyser inga betänkligheter alls över vad de gör.
När jag arbetade på härbärge i Malmö så fanns det ett gäng narkomaner som skaffade sig pengar på det här sättet på nätterna.
De skiter också i att tågtrafiken drabbas men det intressanta är ju de skrothandlare som köper koppar från dessa tjuvar.
Vilka är de? Straffet för att riva bort kopparkabel skulle ju inte betraktas som vilken stöld som helst och detsamma för de som köper. Utlösande av samhällsfara skulle brottet rubriceras som samt ge hårda straff. En skrothandlare skulle bli av med rättigheten att bedriva firmaverksamhet.

Många gånger så handhar rättssamhället brotten med uppenbar nonchalans. Kostnaden för kopparstölderna uppgår ju till många miljarder kronor på några år!
All möda regeringen fått polisen att  jaga flyktingar borde istället läggas på brottslighet.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Mina drömmar! Tänk nytt!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: