Tänk nytt!

14 mars 2013 at 11:08

TORSDAG, MARS 14, 2013

Uppdatering!

 

Ja om du klickar på bilden och kollar den riktigt så ser du hur uppdateringar flödar in i min dator.
Helt automatiskt kommer alla uppdateringar som datorn och programmen behöver. Allt från de webläsare jag har (Firefox, Chrom, Opera, Chromium) och mailprgram som Thunderbird osv.
Behöver java eller flash uppdateras så  kommer de samtidigt   som allt annat. Ett enda klick på ja så är det fixat inom några minuter !

Ingen kan på en Ubuntu missa viktiga updateringar som är så viktiga för att internet ska bli säkert och smidigt.
När jag som ”hjälpare” under åren kollat datorer som inte fungerat som de ska så är det nästan alltid eftersatt   underhåll och bristande uppdateringar allt hänger på.
Människor köper dyra antivirusprogram men ”glömmer” att förnya licensen så dessa program blir helt kass och inte fyller någon funktion (på Windows). Det är bättre att faktiskt ha ett antivirus från Microsoft eller annat bolag med gratisprogram som uppdaterar sig än ha ett utgånget proffsprogram.
På Ubuntu behöver vi inte ha något alls!! Jag har inte haft något elände på mina datorer på 8 år!

Ofta när jag kollar andras datorer har de mycket gamla webläsare som inte fyller måttet idag, jag önskar att användare både på Mac och windows såg över sina webläsare då och då så fick de en bättre fungerande dator.
Bilar ser man till att underhålla men datorn låter man bara gå utan att bry sig! En dator behöver rensas då och då från skräp och underhållas med alla de nya updates som har kommit. Microsoft släpper ut nya updates andra tisdagen i varje månad efter 19 .00 . Se till att de kommer in i din PC och kolla att din dator är ställd på att automatiskt plocka ner de viktigaste säkerhetsuppdateringarna.
För säkerhetskull så bör man manuellt kolla updates därför att ibland fungerar inte det automatiska systemet. Samma koll bör man göra på sin MAC!

Vi som har Ubuntu kan lugnt luta oss bakåt och se hur vårt system arbetar helt utan besvär för oss användare!

Man kan ju tycka att stora stinna dollarbolag som Microsoft och MAC  skulle ha löst uppdateringarna på ett bättre sätt. Allra helst MAC som kör ett system som utan vidare skulle kunna fixa det här lika smidigt som Linux.
Alla som har en Android-telefon eller platta med Googles Android  vet ju hur lätt de uppdateras.
Android = LINUX!

Va??  Visste du inte att du använder LINUX i din mobil??? Ställ dig då frågan varför det är så bra i en smartapparat men på PC dominerar Microsoft med ett klart sämre alternativ! Deras Nokiamobiler ser ju inte heller ut att bli någon succé!
Tänk om , tänk NYTT! Tänk Linux och Ubuntu!

 
 

Entry filed under: Uncategorized.

Koppartjuvar! Kvinnor betraktas som mindervärdiga!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: