I svallvågorna efter Omar!

16 april 2013 at 11:30

tisdag, april 16, 2013

Det onda i våra ”heliga” böcker!

 
De människor som tror blint på sina ”heliga” böcker vare sig det är Toran-Bibeln eller Koranen går det ej att föra en diskussion med.
Allt som står där är Guds ord varken mer eller mindre. Dessa ord ska man följa! Står det att en otrogen kvinna ska stenas så ska man göra detta.Ska man döda homosexuella så även om man inte själv gör så ……Man pläderar då i ord hur hemska dessa människor är som inte lever såsom Gud har befallt.
När jag läser igenom Gamla testamentet så ser man ju likheterna med dagens Koran. Det är förbud och åter förbud och förbannelser över andra människor som inte hyser samma åsikter.

Det kristna budskapet skiljer sig på en rad punkter med sitt kärleksbudskap.

Om man som troende blint håller fast vid sina ”heliga” böcker i tron att det är Gud som skrivit dessa då är man illa ute.
Då blir man som en stenstod som talar om för andra att människan bara har funnits på jorden i 7000 år !
I USA talar man om för sina barn i kristna hem att Adam och Eva skapades för just 7000 år sedan av Gud.
Varken Judar eller Muslimer äter tex gris bara för att det står i deras ”heliga” bok att man inte ska göra detta liksom en massa andra invecklade regler vad gäller mat.
Oren och orent är ett ord som återkommer ofta i dessa böcker och ofta drabbar det kvinnan som pekas ut.  Kvinnor straffas alltid hårdare i de länder som lever under den ”heliga” boken.

Många regler kan vi utan vidare kalla vidskepelse. Att en kvinna inte ska kunna visa sitt hår fritt tillhör ju vidskepelsen, dessutom får man höra som man att vi män inte kan hålla våra drifter i schack om en kvinna visar håret för oss. Det är ju förnedrande för oss män att få denna stämpel på oss som om vi vore några slags sextokar.

Den moderna judendomen och kristendomen är ej längre dogmatiker vad gäller skriften. Ingen inom denna gren av religionen vill stena ihjäl kvinnor osv. Genom diskussion har man kunnat avhända sig massor med egendomliga regler och kunnat öppet säga att skriften är skriven av människor .Människor vilka levde i en annan tid med andra värderingar.

Muslimer och då särskilt islamister tror på bokstaven och vill till och med upprätta lagen efter koranen.Står det att höger hand ska huggas av en tjuv , ja då ska det också ske.
Ett samhälle som baserar sig på Koranen liksom tex Iran gör blir ju ett fängelse för de som lever där.
Det måste ju vara svårt att leva tex. i vårt land samt ha dessa järnhårda värderingar. Kvinnor på en badstrand med vår typ av baddräkter blir ju ”fallna” kvinnor  .
Inte undra på att de muslimska pojkarna i min dotters klass sa ”hora” om henne, det var ju hela deras hemmamiljö som kom fram i sån mobbing.

Om en muslim ska kunna vara med i ett svenskt politiskt parti måste man faktiskt ha lämnat de värderingar som Koranen predikar i så många frågor.Det går inte moraliskt ihop att ena stunden vara demokratisk partimedlem och andra stunden sitta i en Moské och höra delar av Koranen som predikar hat.

Dessutom om man tror att Koranen är en bok där alla ord är skrivna av Gud då tror jag inte heller att man har någon framtid i ett demokratiskt parti.
Jehovas vittnen har löst det här problemet genom att ej någon gång delta i samhället på något sätt, de står utanför.
Bokstavstroende muslimer kommer också att stå utanför samhället om de inte förmår att göra upp med denna syn de har idag på sin tro och sin skrift!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Apartheid mot kvinnor! Svartskjortor!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: