Gud är stor!

27 april 2013 at 9:01

lördag, april 27, 2013

Gud är stor! (I Stockholm än så länge)

 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/premiar-for-boneutrop-i-fittja_8126000.svd 

När jag vistats i muslimska länder och böneuppropet i stadens samtliga högtarförsedda moskér på tidig morgon vrålade ut budskapet så höll jag på att trilla ur sängen.
Minst sagt ångestframkallande att behöva vakna på detta sätt.
Nu har vi begåvats i Stockholmstrakten med detta underverk av vidskepelse. Att låta någon stå och ropa /sjunga/ ut att Gud är stor är ju bara ett spektakel.
Alla var så glada och MÄNNEN kunde sedan gå in till sin fredagsbön utan att behöva beblanda sig med de kvinnor som var där. Kvinnor med håret täckt och männen  barhuvudade!
Kvinnliga böneuppropare tror jag knappast att vi får uppleva!
Islam är ju en apartheidreligion där kvinnor ska skiljas ut från männen , de är mindre värda!

Slavmentaliteten hos många muslimska kvinnor är förfärlig att lyssna på, de påminner om de svarta slavar i södra USA som försvarade slaveriet därför att Gud hade bestämt att det skulle vara så.(Och master var ju så snäll)
Apartheid i Sydafrika bestod ju också av att man i religionens namn påstod att vita skulle bestämma över de svarta.
När man använder religion på ett förtryckande sätt med straffmentalitet i bakgrunden då är det fel.
Kristus och denna lära använder sig av kärleksbudskapet och dagens svenska kyrka är öppen för kvinnor att även bli präster. Svenska kyrkan är ej homofoba längre och är ett föredöme inför världens övriga kristna.

Så länge som islam är en lära som bygger på att koranen är en bok där Guds ord står till punkt och pricka och måste lydas då kommer de aldrig att kunna förändra sin inställning till de stora svåra ting som finns i världen.
Att hålla fast vid sedvänjor som är från en annan tid liksom uppfattningar som ej stämmer in i  vår tid om tex jämlikhet mellan könen blir stötande för vårt samhälle.
De uttalanden man har hört genom åren om månggifte och våld i hemmet från div muslimer liksom de sk lärda som varit här inom muslimska föreningar och predikat hat mot judar och homosexuella visar ju bara hur långt vi står från varandra i dessa viktiga frågor.
När vänstern i Malmö gick i samma tåg som Hamas och de skanderade ”död åt judarna” så blir man ju mörkrädd  inför framtiden.

Det måste ske en inre revolution inom islam för att förändra alla dessa gamla otäcka föreställningar, kommer vi någonsin få uppleva detta?
Ett faktum är ju att islam har flyttat fram sina positioner på ett ytterst märkbart sätt i hela europa och sprider sina fördomar vidare.
Politiskt finns det en splittring i vårt samhälle, vissa inser inte att de hjälper en lära fylld av fördomar medan andra har insett att det är tex oförenligt med våra värderingar och partistadgar att släppa in troende muslimer.
Alla som är starkt religiösa väljer ju sin lära i första hand när det gäller beslut om tex jämlikhet  mfl.

Entry filed under: Uncategorized.

Kriminella byggen? Männens makt!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: