Rapport har blivit ett dåligt nyhetsprogram!

13 juni 2013 at 20:27

Jag slår på Rapport och de toppar sändningen med en renovering  av ett slott och hela inslaget är ca 5 minuter långt. Staten har lagt in ett antal miljoner ihop med kungen som arrenderar slottet. Rapport började med att felaktigt påstå att kungen ägde slottet. Han arrenderar slottet av staten och Statens fastighetsverk har bedömt att de också ska betala renoveringen.

Efter en stund så kommer ett inslag som rör kostnader för invandringen i en rad länder i Europa bla. Sverige. En fråga som rör åtskilliga miljarder kronor men som bara i stort sett lästes upp av en kille från EU. Det går med vinst, sa han.
Ingen journalist ställde någon fråga om tex siffror för den omfattande kriminaliteten bland vissa invandrare fanns med i beräkningarna. Sjukvården kan redovisa att invandrare oftare besöker sjukvården och det måste ju också kunna synas i en beräkning.
Hela Migrationsverkets drift med alla boenden som vi vet är svindyra finns de med i kalkylen? Pensioner till anförvanter som aldrig betalat skatt här?

Dessa frågor plus en massa andra frågor borde en påläst journalist naturligtvis ha fått ställa.
Nu blir det bara ungefär som i forna öststaterna att man rapar upp ett meddelande som alla ska godtaga som den stora SANNINGEN!

Att börja en Rapportsändning med en nonsensnyhet är tyvärr något som den senaste tiden händer allt för ofta.
När Buda-Pest höll på att översvämmas totalt liksom nere i Tyskland så sas en kväll ingenting i början. Det kom en liten snutt mot slutet rent pliktskyldigt.
Det kan ha dött 100 personer i Irak men sånt skiter man i att överhuvudtaget berätta. Ibland är förstanyheten av rent lokal prägel som enbart intresserar folk på orten. Ofta kör man gods som redan har gått i  främst ABC, ibland tvingas  man att se tre avsnitt som man redan sett!

Rapport var förr ett bra program men något har skett det senaste året med innehållet i detta program. Snuttar och grejor som borde ha fått följdfrågor såsom tex  kvällens påstående om vinst och invandringen!

Entry filed under: Uncategorized.

Bli inte en bitter människa! Lägg ner dåliga skolor!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: