Lägg ner dåliga skolor!

14 juni 2013 at 8:39

Debatt om bla. Rosengårdsskolan!

 

Andreas Konstantinides är socialdemokratisk  ordförande för Rosengård.

Rossana Andrea Dinamarca är vänsterpartiets talesman i skolfrågor.

De här bägge diskuterade bla Rosengårdsskolan nedläggning av högstadiet. Nu blev det ingen diskussion eftersom Dinamarca inte har förmågan att lyssna.
Konstantinides berättade flera gånger för henne att man i 25 år har lagt ner jätteresurser i denna skola utan att lyckas. Eleverna lär sig inte svenska språket, sa han !
Jag som bott i Rosengård med barn som gått i skola där fick ju uppleva eländet och det var en befrielse när barnen hamnade i andra skolor när vi flyttade ner på stan.
Där jag bodde så bodde även familjer med invandrarbakgrund och alla som jag talade med berättade samma historia. De ville inte bo kvar i Rosengård med sina barn därför att de ansåg att de skulle få en sämre framtid då med både språket och kunskaperna.
Dinamarca körde på med sitt att även eleverna i Rosengård har rätt till en bra skola. Sånt låter ju bra rent ytligt men fakta är ju precis det Konstantinides framförde, de har ju lagt ner all möda och hur mycket pengar som helst på denna skola men ändå misslyckats.
Självklart får man ju inte höra något från dessa debattörer om att grundproblemet är för många invandrare i området. En skola med så många nationaliteter där dessutom många kommer in i skolan när de är kanske 12-13 år och inte kan ett ord svenska.
Man hör ju dagligdags elever som är födda i Sverige tala en mycket dålig svenska i dessa områden.
Dålig svenska-dåliga eller inga betyg innebär arbetslöshet.
Dinamarca liksom hela vänsterpartiet vill återföra alla skolor till kommunerna. Friskolor ska inte få finnas i deras värld.

Mobbade elever ska då som förr tvingas gå kvar i en skola där man har misslyckats. Den sk närprincipen rådde ju förr och det var sannerligen ingen lösning för elever som hade det svårt.
Man kan ju undra om Dinamarca har träffat mobbade elever någon gång?

Radions P1 intervjuade en kvinna av Bosnisk börd som berättade att hennes föräldrar inte lät henne gå i den skola i Växjö där hon hade sina kamrater. Hon fick åka till en skola där eleverna i huvudsak var svensktalande . Hon talade idag mycket bra svenska och var egen företagare.
Från Växjö intervjuades också en ung man som man hade svårt att förstå, han gick på den skola där huvuddelen av eleverna kom från andra länder. Skolan som den Bosniska kvinnans föräldrar valde bort med lyckat resultat.
Sådana exempel lyssnar inte Dinamarca på , nej hon fortsätter som en papegoja att snattra.

Dinamarca är en lysande representant för vänsterpartiet som under alla år pladdrar på vare sig det rörde sig om att försvara  Sovjetunionen eller Berlinmuren. Nu ska det pladdras på om skolan för att återföra den till den rigida kommunala formen som de flesta inte vill ha.
Samma sak är det med vården, den ska bara drivas av det sk samhället i deras kommunistiska värld.
Socialismen är prövad ute i världen och förkastad men det verkar inte vänsterpartiets ha uppmärksammat. De har värre skygglappar än en gammal åkarkamp!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Rapport har blivit ett dåligt nyhetsprogram! Det är något sjukt i islam!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: