Så här jobbar SÄPO!

25 juni 2013 at 11:50

SÄPO förnekar alltid kontroll!

 
Jag tillhör en av de som var övervakad av SÄPO i många år. Hur många år vet inte jag därför att detta är omöjligt att få vetskap om.
Jag har genom Riksarkivet fått ut dokument från åren på sjuttiotalet i Eskilstuna. SÄPO har registrerat att jag skriver insändare i tidningarna, att jag är valansvarig, demonstrationsansvarig etc. Allt med ”hemligstämpel” !

När jag flyttar till Malmö upphör allt om mig men jag vet ju att jag missade arbete där nere tack vare SÄPO. Chefen på det ställe jag sökte arbete ville ha mig men han ringde och talade om att han inte ”fick” anställa mig.
Mer kunde han inte säga!

Nå , när jag krävde  av regeringen att få se mina papper så avslog man detta först men efter ett par turer till så fick jag en dag kallelse till SÄPO  i Malmö. Där fick jag i ett litet rum med en polis framför mig se ett par hårt beskurna ark . Där såg jag hur de hade koll på vad jag politiskt utfört fram till 1978!
Alla åren i Malmö redovisas ej pga av att de inte varken säger ja eller nej till om man är eller var övervakad.
Jag har överklagat till regeringen men fått nej ! Kommer alltså inte längre och kommer alltså inte någonsin  att få veta sanningen.
SÄPO:s tidigare chef har i en bok förklarat att det var fel av övervaka oss inom SKP eftersom vi inte var någon säkerhetsrisk för riket.
Vi hjälpte tvärtom oppositionen i östeuropa under många år. Solidaritet i Polen fick hjälp av oss !
Vänsterpartiet K hjälpte däremot regimerna i dessa förtryckarstater ända fram till slutet!

När Lars Ohly nu är upprörd över att han ev. har bevakats så finner jag stora skillnader i den politik vi inom SKP förde gentemot Sovjetväldet i jämförelse med Lars Ohlys parti som verkligen stod på Sovjets och östeuropas sida!
De var beredda till allt stöd till stormakten Sovjet, deltog på deras stora kongresser . Partiledningen stod i rad och kysste härskarna.
Tidningen Ny Dag fick nästan gratis sin fina tryckpress från DDR.

Att SÄPO kollar vissa medlemmar i ett sånt parti tycker inte jag är underligt alls.
Vissa medlemmar i detta parti skulle ev. kunna ha låtit sig utnyttjas av dessa socialistiska länder.
Den ”vanlige” medlemmen kunde aldrig veta vem som var agent för främmande makt i sitt parti så det är faktiskt SÄPO:s f-b skyldighet att hålla koll! 

PS Här kan du se hur dokument från övervakning ser ut: http://hogrelius.blogspot.se/2010/12/sapo-leaks.html 

PS 2  Den här bilden visar bla mig vid samma bord som Gunnar Sträng. Nyby Bruks stora demonstration i Stockholm 1977 när över 600 arbetare gick upp till riksdagen för att protestera mot järnverksdöden. Jag fick leda denna stora demonstration och det var Metall i Torshälla som bad mig och mina kamrater i SKP att ta hand om hela organiseringen eftersom de ansåg att vi var bra på sådant. Facket fixade ledigt åt oss och pengar till allt som behövdes. 
Varför jag tar det här som ett exempel är bara därför att i SÄPO:s dokument om mig så finns inte en enda rad med om detta . Märkligt att de inte dokumenterat hur vi SKP:are kunde dominera detta skeende? Naturligtvis har de gjort detta men de har aldrig någonsin läckt ut det därför att då kanske man skulle kunna ana vilka som hjälpte dem, för sådana fanns! Även inom vårt eget parti är jag övertygad om. De som hjälpte SÄPO blev ju alltid hjälpta i sin vidare karriär!

 
 
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Jag suckar åt Telia! Vi super trots restriktioner


Arkiv


%d bloggare gillar detta: