Saknade unga!

21 juli 2013 at 10:44

De försvunna ungdomarna!

 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/221847?programid=4091
77000 unga sitter hemma och gör i princip ingenting. Nåja , många sover fram till ett-tiden för att sedan spela  spel av olika slag resten av dygnet. Allt detta kunde man höra på radions P1 i går.
Över 20.000 unga finns inte överhuvudtaget registrerade någonstans annat än i folkbokföringen. De har aldrig sökt arbete eller anmält sig på soss.
För länge sedan hamnade min son i att sitta hemma. Efter ett tag så tröttnade vi på hela situationen, han ville inte gå varken till soss eller andra myndigheter. Vi bestämde oss för att ”sparka” ut honom. Vi skaffade honom en bostad, såg till att han gick till soss och hjälpte honom på alla sätt att komma igång med sitt liv. Det funkade och själv var han efteråt tacksam över vårt handlande!

När jag hör programmet så börjar jag just undra var föräldrarna som försörjer sina unga finns? Vad anser de och varför har de inte gjort något konkret?
Finns det en linje i deras sk ”försvar” av sina barn, de kan aldrig göra fel . Föräldrar  rusar in i skolan och anklagar andra elever och lärare för att deras barn minsann är oskyldiga i allt.
Anmälningar av lärare är mer vanligt numera och det finns verkligen sorgliga fall där lärare har mobbats av både barn och föräldrar.

Om man som familj känner sig ”stå över” andra så kanske det är svårt att vända sig till de myndigheter som är satta till att hjälpa oss?
De som sitter hemma för länge riskerar att gå in i psykisk sjukdom och livet kanske för alltid blir förstört.
Uppsökande verksamhet runt om i landet har ”räddat” många unga som fått både sysselsättning och studier men man kan tycka att det är en bakvänd metod i ett upplyst samhälle.

                                                Klicka på bilden så blir den stor!

Entry filed under: Uncategorized.

Åldern betyder inget! Gustavsberg!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: