Gustavsberg!

22 juli 2013 at 18:35

måndag, juli 22, 2013

Gustavsberg (Värmdö) på gott och ont!

 

 Gustavsberg är en gammal bruksort som har tillverkat så mycket fint porslin så nästan alla i Sverige har ägt något från denna ort. Inte minst kaffeservisen ”Blå blom”. Toaletter , kranar mfl. tillhör också det som har funnits i svenska hem. Bruket är nedlagt och det har drabbat denna kommun rätt så hårt. Däremot är det fint nere i hamnen där fabriken låg. Kultur samsas med bagerier och krogar. Båtar finns det fullt av också i hamnen.
Men bilderna ovan visar också en sida av orten som inte är så trevlig. Mycket är eftersatt på många ställen. Inte minst lekplatserna som är riktigt nedkörda. Det är trist att se när man jämför med många andra kommuner i Stockholmsområdet.

 Det  finns en hel del gamla hus kvar från brukssamhällets tid och även en del av det nya byggs så att de passar in .Fina trädgårdar ligger i detta område också !

 Vattentornet syns vida omkring och ligger uppe på en bergknalle.

 Däremot är köpcentret inne i orten inte något vidare att se eller uppleva. Många affärer har fått stänga eftersom det har etablerats stormarknader runt om orten.

De tre sista bilderna är från det hus jag bor i då och då ihop med min sambo-särbo. Ligger högt på en kulle och lägenheten är mycket fin.Men de som bott där tidigare har helt fräckt monterat ner alla krokar,beslag osv. Ett unket skåp i badrummet är uppsatt men idag var chefen för området här och kollade och tog sig för pannan.
Allt det vi ville ha åtgärdat skulle han fixa åt oss. Heder åt honom! ( Värmdö-bostäder)

 
Posted by at 18:30  
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Saknade unga! Gustavsbergs hamn sjuder av liv!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: