Från SR 1

20 augusti 2013 at 10:56

Vår korrespondent har träffat en av de kända egyptiska politiker som backar militärstyret och säger att brödraskapet har sig självt att skylla, ledaren för Egyptens socialdemokrater, Mohamed Aboulghar.

Blodbadet är helt och hållet det mulsimska brödraskapets eget fel, menar han.

– Hade de inte varit beväpnade, hade inget av detta hänt. Då hade demonstrationen skingrats med lite tårgas och megafoner.

Mohamed Aboulghar sitter inte i Egyptens interimsregering, men han är rådgivare och står i tät förbindelse med beslutsfattarna. Han är en känd och modig demokratiaktivist och partiledare för Socialdemokraterna i Egypten.

Men idag står han helhjärtat bakom militären för att i demokratins namn bekämpa fascisterna inom det muslimska brödraskapet.

Medan Mohamed Aboulghar beklagar det stora antalet döda, säger han att regeringen inte hade något alternativ. Folket krävde att de skulle slå till mot brödaskapet.

– För första gången i Egyptens historia har brödraskapet helt tappat folkets sympati. De hade räknat med att folk skulle tycka synd om dem när de slaktades, så har det inte blivit. De är försvagade av massarresteringar av ledarskapet, de har tappat stöd bland egyptier som sluter upp i det som kallas Egyptiernas kamp mot terrorismen. Nu har de inget annat val än att ingå en försoningsprocess, säger Mohamed Aboulghar som också tror att läget kommer att stabiliseras i egypten snabbare än omvärlden kan föreställa sig

Entry filed under: Uncategorized.

Islam och demokrati finns ej! Pappa är homo!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: