Riga!

16 september 2013 at 16:34

Några dagar i Riga!

 

Vi tog en resa till Riga och det ångrar vi sannerligen inte. Så fin överresa dit och hotellet inne i gamla staden var toppen.
Denna stad har så mycket vackert att visa upp i form av allt från gamla hus till fantastiska parker. En helgrön stad med spårvagnar och trådbussar!
När vi anlände till terminalen  så var den stor och fin med öppna dörrar så passagen gick oerhört fort och inget trist  tullsnoksrotande.
Där råder stor skillnad mot Sverige som verkar ha stannat kvar i den gamla tiden. Trånga gångar och dörröppningar så man knappt kan gå fram och fullt med bistra tullpoliser.
Folk som kommer från gamla kommunistländer känner väl igen sig här. De själva har anammat det nya Europa med öppenhet men Sverige är ju rena fossilen.
Lettland går för övrigt över till Euro nästa år och är mycket positiva till EU .
Sveriges politiker är dåliga EU-politiker , ja, allt för många är rent fientliga till frihetens Europa.
Att Grekland och liknande länder bedragit EU och fuskat är ju inte EU:s fel och de som anför att EU bara är skit använder rena rama demagogin.

Senaste EU-beslutet är bla att man klämmer åt telebolagen så att de inte kan roffa åt sig mer pengar än de ska. (Roaminglagen) När EU gör något bra så tiger Sveriges politiker!

Riga har en rik historia där bla Sverige styrde landet i ca 100 år. Det verkar som om de flesta talar engelska i staden så några språksvårigheter upplevde vi inte heller.
När man går på genuina Lettiska krogar tex Lido så får man bra och mycket god billig mat.
Så mycket att välja på så man blev helt salig!
Dit åker jag gärna flera gånger!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Nej till färdiga lösningar för mig! GAS!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: