Jesus eller koranen?

11 oktober 2013 at 8:29

Tungt avhopp från Svenska kyrkan!

 

http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/10/10/Tungt-avhopp-fran-Svenska-kyrkan/
”Det alltmer politiserade kyrkovalet och ärkebiskopskandidaternas svar under utfrågningen i förra veckan blev droppen som fick bägaren att rinna över, även om beslutat att lämna kyrkan antagligen kommit snart ändå. Att kandidaterna till ämbetet som kyrkans högsta ledare inte ens kan ge tydliga svar på frågan om Jesus ger en bättre bild av Gud än Muhammed visar hur långt utvecklingen gått inom kyrkan, menar Eva Hamberg.”

 

Jag själv har bägge dessa skrifter och det finns likheter mellan dem men också stora olikheter. Likheterna finns i Bibelns första bok , alltså judarnas gamla lära. En lära som predikar hämnd, våld och bestraffningar. Kapitel efter kapitel som hotar och lär ut att tex. kvinnor är mindre värda som individer.
Jesus kommer som en befriande ande och människoson och talar om kärlek och förlåtelse.
Jesus står för ett nytt budskap till oss människor allt medan Koranen fortsätter predikandet om de ”otrogna” som ska hamna i den eviga branden till skillnad mot muslimen som ska komma till paradisets fröjder.

Överhuvudtaget är Koranen en skrift full av obegripliga motsättningar där man ömsom talar om att ”kristna , judar och muslimer har samma Gud” men i samma andetag kallar kristna för otrogna som ska straffas.
Och det är ju detta vi ser i de flesta muslimska länder sedan åratal. Man driver ut de kristna med mord och terror ur sina länder. Om någon konverterar till kristendomen så dödar man denne.

Att svenska folket inte numera kan skilja kristendom och den muslimska läran åt beror på att man idag inte har någon kunskap om skillnaderna pga av dålig undervisning i skolan. En skola som har förfallit till att betrakta alla religioner som likvärdiga.
Det vore som om man skulle betrakta alla politiska riktningar som likvärdiga!
Verkligheten är ju som sagt var annorlunda och vi ser ju idag att våldet i muslimska länder för varje dag kräver otaliga offer. Bomber och överfall är vardagsmat i dessa länder där man inte ens kan tolerera olika riktningar inom Islam.
Döden har blivit rättesnöret och de viftar med sin Koran!
Och visst har de stöd i Koranen för sin terror mot andra men det talas det tyst om . Krafter inom Svenska kyrkan har på många platser samarbete med olika muslimer men för mig är det uteslutet så länge som de stödjer sig på Muhammeds eländiga skrift!

Kristendomen står och faller med tron på Jesus, överger man den och skriver på samma sätt som Koranen att Jesus var en profet bland alla andra profeter då faller hela tron på kyrkan samman.
Eva Hamberg har gjort sitt val och går ut ur Svenska kyrkan efter så många år som präst och teolog!
Det ger mig olika tankar som måste smältas inom mig men jag förstår henne till viss del.
Kyrkans vidare utveckling får visa vilken riktning man tar och det kommer att avgöra för mig vad jag ska ta för ställning.

Entry filed under: Uncategorized.

Är människan en hycklare i allmänhet eller bara bedragen? Visst är det vackert?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: