Trist debattstil i Sverige idag i DN!

19 oktober 2013 at 10:58

Med Lena Andersson in i spottloskorna!

 
http://www.dn.se/ledare/kolumner/med-gud-in-i-tankelattjan/
”En ännu nyare tid kom, vår tid, i vilken Svenska kyrkans tongivande har hämtat sig från detroniseringen och funnit nya metoder för kväsning av lusten och tankefriheten.”
”Dunbolsterteologerna som har makten i Svenska kyrkan tycks ha som ideal att ju mer viktlöst och konturlöst ett tankegods är, desto mer fullfjädrat. ”

Tack och lov att vi har tryck o yttrandefrihet i vårt land så att även dessa spottloskor mot Svenska kyrkan kan skrivas. 
Men vackert är det inte att läsa och är ju bara ett nytt alster från den debatteknik vänstern i Sverige använder sig av och Lena Andersson hör definitivt till den delen av debattörer idag.
Jag är inte teolog och ska inte blanda mig i denna diskussion , det får andra göra.
Däremot kan jag från min horisont bara inse att INGEN nu levande människa sitter inne med svaret om varken livet, universum eller varför vi överhuvudtaget finns. Hur skapades allting går ej heller att svara på även om vetenskapen sitter inne med vissa pusselbitar , de har dock kört fast vid en viss tidpunkt av ”bigbang”!
Vi ser inte vad som fanns före bigbang säger forskarna!

Då återstår det bara att säga att vi varken förstår eller kan ta till oss det hela. Samma sak med Gud, begreppet är så stort så våra hjärnor förmår ej ta till sig detta stora.
Gud är stor!
Tyvärr Lena Andersson , du skriver mycket och komplicerat men jag blir inte imponerad av din debattstil. Du stänger dörren till hederlig debatt!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Visst är det vackert? Förändrad Windows 8


Arkiv


%d bloggare gillar detta: