Drevet gick mot Koppargården!

01 november 2013 at 12:49

fredag, november 01, 2013

Drevet från LO och Kommunal mot vårdpersonalen!

 

Jag arbetade i många år inom vård och omsorg och hade då insyn i kommunals agerande som fackförbund. De tog alltid i första hand hänsyn till den sittande socialdemokratiska regeringen i sina förhandlingar. Medlemmarna kom alltid i andra hand med dåliga avtal på en redan fruktansvärt dålig lön.
Själv kom jag från ett starkt fackligt medlemskap inom Metall med bra löner och fick sänka min lön till hälften när jag började inom sjukhusvården som biträde.
När kommunal gick ut i strejk så blev det bara symbolik, de upphörde med strejken efter en vecka och flyttade den till något annat ställe.  Helt verkningslöst med andra ord och landstingen jublade .De gjorde en besparing som aldrig förr.
På Koppargården fick personalen stå vid skampålen och utnyttjades av facket för att slå på vård där den sköttes i privat regi.
Jag blev misstänksam redan från början när skallet om att man vägde blöjor för att ”spara” pengar tutades ut av tidningar alá Aftonbladet och LO:s ordförande pösigt använde detta som exempel på girighet.
Vad de i sin okunnighet inte förstod var ju att vi som jobbat i vården visste att man alltid hade vägt blöjor för att kunna hålla koll på gamla patienters vätskeintag. Alltså , personalen på Koppargården hade bara skött sitt arbete korrekt så som man ska göra.
Nu har det kommit en klargörande bok om hela detta taskiga spel från den socialdemokratiska och vänsterpartistgruppen vilket bara orsakade lidande hos vårdpersonalen.
Dessa partier säger sig stå på de arbetarklassens sida men i fallet Koppargården gjorde man tvärtom.
Eländig propaganda likt diktaturstaters agerande och det är illavarslande att de aldrig tog avstånd från sitt agerande. All heder åt personalen på Koppargården och alla andra svåra arbetsplatser där man har med mycket sjuka människor att göra!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ett-fackligt-svek-mot-personal-i-aldrevarden_8679800.svd

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Goda råd! Gamla mobiler kan användas…….


Arkiv


%d bloggare gillar detta: