Att våga berätta!

31 december 2013 at 12:00

Ibland måste man vara modig!

 
Min dotter Anna visade mod igår, hon blev intervjuad av Tv 4 om en hemsk händelse i sitt liv som tonåring. Hon blev överfallen och våldtagen i en park precis bredvid där vi bodde och så jävligt dessutom att nya polishuset låg synligt från parken blott ca 50 meter därifrån!
Rörsjöparken i Malmö har alltid varit ett tillhåll för narkomaner och de är ju oberäkneliga och kan efter en injektion av amfetamin just begå dessa dåd.

Anna höll det här otäcka för sig själv och det dröjde innan hon berättade vad som hänt . Dessvärre fick hon föga hjälp av sjukvården  (Bup) i Malmö som hade kö!!!
Dessa män som begår dessa brott förstör en ung kvinnas liv för många år framåt , kanske resten av livet.
Jag har träffat kvinnor i mitt liv som varit utsatta för våld från män och nära släktingar vilka har utnyttjat dem som barn och de har burit på ett lidande som har varit svårt.
Inte minst deras sexliv har blivit oerhört komplicerat på ett sätt som blir svårt för bägge parter, ofta spricker det och många av dessa kvinnor väljer att leva ensamma.
Alkohol, knark och en dålig inställning till kvinnor är förödande och skapar så mycket elände.
När dessutom samhället genom polis och domstolar kan göra saken etter värre för en kvinna som vågar att anmäla är ju en beståndsdel i denna otäcka sak som måste förbättras.
Det duger inte att poliser inte begriper hur de ska utföra ett förhör om vad som hänt och att domstolar agerar klumpigt.
Min dotter satte ord på det som hänt henne och jag tror att om fler kvinnor börjar berätta så är det bra i dessa tider när råheten verkar att sprida sig ner i åldrarna.
När man läser om unga killars gruppvåldtäkter mot unga flickor så är det en stark varningssignal till det övriga samhället att något har gått oerhört fel.

Sociala myndigheter och forskare måste ta reda på varför det kan ske och vad dessa killar kommer från för hemförhållanden. En gruppvåldtäkt är yttersta beviset för  kvinnoförakt och har inte mycket med sex att göra. 

Entry filed under: Uncategorized.

God Jul Hår!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: