En blogg i repris apropå programmet igår om feminism!

17 januari 2014 at 18:36

Till min syster

 

Till min syster

Nu spelar vårens ljumma vind i myrens gula starr, och sakta stiga sagorna kring ön i Berga fors. Förlåt ett stänk av bitter fröjd, en visa till gitarr, det starka oss till läkedom likt strandens unga pors.

En sång till dej, min syster, när all marken väntar vår!
Luossas ljunghed surrar yr av vind och vilda bin.
Där lärde vi oss tunga steg i våra yngsta år,
och ingen vet hur djupt vi drack vår barndoms beska vin.
Men härlig, härlig våren kom vart år i rosor klädd,
fast sorgens skymning sökte oss och blekte kindens färg.
En dag på knä för Konungen, en natt för skuggan rädd,
och sedan drack du salighet ur flod och fjäll och berg.

Kom ut, när stormen viner vild i apel, pil och hägg! Se, vårens himlar brinna till Guds och stjärnors lov! Och när du sövts till drömmar av resedan vid din vägg, all ängens rosor ropa, kom ut till oss och sov!

Två skilda texter ,den första från Grupp 8-tidningen Kvinnobulletinen nr 2 1975.
Den andra texten är av diktaren Dan Andersson.

Propaganda vill jag kalla grupp 8 grejen för den innehåller många osanningar för att det skulle passa bilden av en kämpande kvinna.
allt var precis tvärtom. Det var mannen som gick för andra gången!
Han ville och orkade inte längre med alla konstigheter i detta äktenskap. Ingen kärlek fanns utan allt var baserat på andra känslor och sådant håller inte.
Att vara gift med en handikappad är tabu att tala om . Inte förs det några seriösa diskussioner i detta ämne. De handikappade har varit skickliga att föra fram sin sak, så skickliga så att det har varit och är omöjligt att föra en saklig diskussion.

Bara det sexuella samlivet med en människa med ont överallt vilket medför noll sexkänslor är svårt att hantera .
Åren går och den andra parten blir mer o mer frusterad över det onormala livet. Fanns ingen att tala med i detta svåra ämne.

Otrohet mot slutet i förhållandet är det svårt att försvara men många förstår nog. Även i ”friska” förhållanden händer det att folk är otrogna.

Sublimera är ett ord som betyder att man i princip byter ut det ena mot det andra. Man kan tex bli ett helgon och gå i kloster eller man kan bli partifantast och alltid ,alltid utföra olika partiuppdrag. Istället för att tala om sitt dåliga liv så uppgår man helt i politiken.

En kvinna som ovanstående byggde upp sitt liv på en lögn och förde över den på barnen. De kan inte veta idag ens vad hon ljög om eller vad hon talade sanning om!
Hon själv lever inte sedan många år så henne går det inte att få något ur. Tyvärr!
När man har barn så är det idag självklart för de flesta att underlätta umgänget med barnen men så var det inte alltid förr. Ville man inte så såg man till att det inte funkade. I värsta fall så fick lögnen komma på samma sätt som i artikeln ovan. Har man ljugit en gång så kan man väl också ljuga fler gånger. Barn litar på sin mamma! De borde också lita på sin pappa!

Alla vetenskapliga undersökningar visar att barn som vuxit upp hos en handikappad tyr sig mer till denna än vad andra barn gör i sin uppväxt.
De måste ställa upp på ett sätt som vanliga barn aldrig behöver göra. Anknytningen blir väldigt tät till denna förälder.

Totalt solidaritet och lojalitet uppstår!

Om då mamman som i det här fallet utnyttjar sin ställning för att utesluta pappan ur deras liv så finns det många vägar. Min mor minns att de aldrig kunde nämna pappans namn överhuvudtaget. Det var som att svära i kyrkan, sa hon!

Vid skilsmässan sa mamman till pappan:” Kom ihåg en sak, barnen är MINA”

Går man in i sin roll som frånskild kvinna med den inställningen så kan det bara gå åt det negativa hållet.
Dessa år med det fanatiska Grupp8 som verkligen angrep alla män för att mot slutet börja propagera för att kvinnor skulle gå från sina äktenskap och leva som lesbiska var tunga år. Med fanatiker så är det som bekant svårt att resonera vettigt, de har ju alltid rätten på sin sida!

Jag förstod tidigt hur det skulle bli efter en afton där vi bägge var närvarande med barn. Våra barn vågade inte komma fram ens och tala med sin pappa där han satt med ny kvinna och litet barn. Mamman bara seglade förbi utan att ens titta åt vårt håll. Denna inställning la grunden till hur illa allt skulle fungera framöver vilket gick ut över barnen.
Ett villkor för att barn i en skilsmässa ska få det bra är att föräldrarna talar med varandra!
Man behöver inte ens baktala den andra parten ,det räcker med att tiga och det är nästan ännu värre!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hycklare finns det gott om! Helvetet i Syrien!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: