Järnvägen!

17 februari 2014 at 14:46

Vart är järnvägen på väg?

 
http://www.dn.se/ekonomi/vart-ar-jarnvagen-pa-vag/

Jag såg denna intressanta artikel i DN men slogs av att de inte ens vidrörde affären LINX i sin skrivning. Då blev det dags för att skicka mail till journalisterna, sagt och gjort.
Så här såg det ut:

”Hej,  har med intresse läst er artikel o SJ men märker som vanligt att bolaget LINX inte finns med i historieskrivningen. Linx körde ju snabbtåg mellan Köpenhamn-Oslo-Stockholm med fina ombyggda x2000. Var först ute på banan med tex Internet ombord osv.

Ägdes 50-50 % av NSB och SJ.
SJ betedde mycket fult både mot bolaget som sådant och dess personal som till större delen kom från SJ. Västkustbanan hade SJ upphört med trafik på men när Linx började köra denna sträcka så öppnande SJ upp för sin trafik återigen .De la ut sina tåg strax före Linx avgångar och dumpade biljettpriset. I allt så satte de käppar i hjulet ! Inom stationsbyggnaden i tex Malmö släpptes de aldrig in trots att det fanns kapacitet, de fick bygga upp sina lolkaler på annan plats fick en kur på plattformen att sälja biljetter i osv. Kontor i Köpenhamn ställde DSB till förfogande i deras hall. I Göteborg byggdes ett stort kontor upp i gamla posthuset. Oslo hade kontor i centralen.
När så affären Linx las ner så blev det omöjligt att få reda på vem som hade stött detta bolag och i så fall varör, ingen tog ansvar. Adelhson visste inget. Jag skrev till samtilga i riksdagen som hade något med trafiken att göra på järnvägen och det märkliga var att samtliga partier utan sossarna svarade mig. INGEN visste någonting om LINX eller den nedläggning som sedan följde där man sparkade personalen. AD gick in och upphävde sparkningarna men de som återgick blev mer eller mindre mobbade med tjänster långt från sina hem. Flera orkade inte utan sökte jobb hos andra bolag och förlorade på detta sätt sina pensioner som skulle ha utfallit vid 60-års ålder. Även de som blev kvar inom SJ förlorade pensionen fr 60, de ansågs att ha stått utanför bolaget just mellan sparken och återkomsten efter domslut fr AD!
Jag har skrivit bloggar OM ALLT DET UNDER ÅRENS LOPP men locket liggger på !Sanningen om kostnader,ansvar osv har aldrig kommit fram!

http://hogrelius.blogspot.se/2006/12/sj-och-skandalen-linx.html 

 
Posted by at 10:45  
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Fönsterbytet är igång nu och ger mig tankar om de unga! Suck! Pensionen vill inte räcka till!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: