Putin är farlig!

04 mars 2014 at 11:31

Sveriges nedrustning!

 
Jag behöver bara ta en expert ur den stora grupp som instämmer med vad jag under åratal har skrivit om vad det gäller försvarspolitik : ”Enligt Kristian Gerner, historieprofessor vid Lunds Universitet och specialiserad på Öst- och Centraleuropa, är Reinfeldts utspel tomma ord.

– Vad Reinfeldt säger är närmast patetiskt. Man gör inte om svenska försvaret över en natt. Den ryska stridsmakten har enorma resurser och det svenska försvaret har rustats ner under lång tid. Att bygga upp en insatsberedskap tar minst tio år, säger han.”
 
Sverige hade ju till och med en försvarsminister som tvingades att avgå när han motarbetades av M-toppen (Läs Borg och Reinfeldt)
 
” Den 5 september 2007 kallade Odenberg till en presskonferens där han meddelade att han lämnar uppdraget som statsråd och chef för försvarsdepartementet samt uppdraget som riksdagsledamot. Skälet till avgången var oenighet i regeringen om den kommande budgetpropositionen och de besparingar inom försvaret som regeringen aviserat. Han efterträddes av handelsminister Sten Tolgfors.”  ur Wiki.
 
Politik är att också våga driva på i olika frågor och att man inte ens har vågat ta i frågan om ett öppet medlemskap i Nato bådade inte gott när alliansen vann senaste valet! Dessutom har valet av försvarsministrar efter Odenberg också påvisat vad för slag av politik moderaterna velat bedriva.
Om folkpartiets Allan Widman blivit vald till försvarsminister så hade man markerat en annan politik men så blev det inte , tyvärr!
Kristian Gerner har ju också tyvärr rätt i det han säger ovan, man sitter här nu med skägget i brevlådan när Putin återigen visar vad han vill med sin omvärld. Eftergiftspolitik mot såna herrar bara sporrar dem än mer. Lärdomen efter Münchenavtalet på 30-talet med Hitler borde ju sitta i varje politikers huvud men tydligen ej i Reinfeldt och de nya moderaterna. De är väl ett skolexempel på hur vår skola har monterat ner bla. historia!
Socialdemokrater och moderater har i denna fråga gått i takt så jag har inga illusioner om de delar av SAP som ständigt predikar sin ”fredslära”. Samma motsättning fanns i tex England där socialdemokratin och vissa torys ville tro på Hitlers fredsvilja. Churchill såg på ett tidigt stadium vad Hitler efterstävade och ville ej vika sig inför honom. Fredskretsar inom England kallade då Churchill för krigshetsare och annat fult. Historien gav ju Churchill rätt och denna lärdom bör man ta med sig in i framtiden.
Putin och Ryssland har sedan många år uppvisat en politik som egentligen borde skrämma dagens politiker ordentligt, men ack nej! Sverige skulle inte ha nedrustat sitt försvar alls, detta är ett stort misstag.
Sverige måste gå in i NATO omedelbart och visa Putin att hans politik inte lönar sig!
Nog med eftergiftspolitik NU!
  
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Putin-Stalin Svek!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: