Kan jag få en nakenbild på dig?

12 mars 2014 at 21:59 1 kommentar

Unga flickors nakenbilder på nätet!

 

Uppdrag granskning tog ikväll upp det nya fenomenet i vår tid, utpressare och unga flickors nakenbilder.
Jag minns redan på ”Lunarstormtiden” hur det valsade runt berättelser om hur tjejer klädde av sig och tog foton som div. sk pojkvänner fick.  När det sedan tog slut så började ibland killen att lägga ut bilderna.
Sedan fanns (finns) det också tjejer och kvinnor som frivilligt föreslår att skicka bilder på sina nakna kroppar. Ingen tanke alls på hur dessa bilder kan missbrukas på internet.
Trist att få höra hur lite polisen i Malmö och Jönköping kunde hjälpa unga som anmälde fula saker på nätet.
Bristande kunskap kanske hur man går till väga?
Frågan som jag skulle vilja ställa till dessa unga flickor är varför de går med på den första bilden överhuvudtaget?

Det har ju nu i så många år skrivits och berättats historier om missbruk och utpressning så det är förvånansvärt att det fortfarande finns unga som tar nakenbilder på sig själv och släpper iväg dem ofta till helt okända män.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kabul idag-Sverige imorgon? Antidemokratiska krafter på Eskilstuna-skola!

1 kommentar

  • 1. Maria  |  13 mars 2014 kl. 5:35

    Jag tror att flickor idag faktiskt inte tycker att det är så farligt att skicka en bild på en naken kropp. Det är för oss som är äldre som det blir laddat. Min äldsta dotter hittade för 10 år sedan ett fotomontage på nätet där någon använt en bild på hennes huvud och en kropp från en annan. Den 17 åriga dotterns kommentar var ”och dom skriver att jag skulle vara 21, så gammal är jag fan inte”

    Jag tror att många unga inte tänker framåt – gör dom det oavsett vad? Det är inte själva bilden på dem som får dem att reagera utan när andra jämnåriga börjar påtala att det finns bilder av dem.

    För egen del skulle jag vara tacksam om män, helt oombedda, slutade skicka mig bilder på deras penis. Vems vill ha en bild på en penis i mobilen???


Arkiv


%d bloggare gillar detta: