FI är oklara på viktiga frågor!

28 mars 2014 at 17:55

En fråga angående bla. barnäktenskap!

 
”I Irak ligger nu ett lagförslag i parlamentet som bl a innebär att flickor kan giftas bort från 9 års ålder, att kvinnor inte har rätt att neka sina män sex och att vårdnaden av barn går till mannen
när barnen är 2 år. Anser FI att man ska visa sin solidaritet till kvinnorna och flickorna och i så fall hur?”

Ja, den här frågan ställdes av en kvinna till Gudruns parti FI! Något klokt och enkelt svar fick hon inte utan det blev en kaskad av ord likt alla andra politikers sätt att svara.
Ibland undrar jag om alla politiker har gått samma kurs därför att de svamlar likadant!

Hade jag hållit i pennan för ett feministiskt parti så hade mitt svar varit så här.

Ingen ska tvingas att gifta sig mot sin vilja och ingen omyndig under 18 ska behöva gifta sig.
Kvinnor måste bestämma över sin egen kropp och det ska vara förbud mot att inom äktenskapet tvinga sin hustru till sex.
Vårdnad av barn ska delas lika.Svar från FI:
Hej
Tack för ditt mail.
Vad gäller internationell solidaritet så strävar Feministiskt initiativ efter alla kvinnors frigörelse och en värld byggd på jämlikhet och social rättvisa. Vi ser därför internationell solidaritet och en antimilitaristisk hållning som grundstenar i vårt arbete. Den världsomspännande patriarkala maktordningen leder till en orättvis fördelning av jordens resurser och tvingar stora delar av jordens befolkning, särskilt kvinnor och barn, till ett liv i extrem fattigdom.

Feministiskt initiativ vill därför aktivt kämpa för och med dem som påverkas negativt av den rådande könsmaktsordningen runt om i världen. Utrikes- och säkerhetspolitiken kan inte enbart bevaka svenska intressen, utan måste utgå från en feministisk vision om världsomspännande rättvisa där dialog och transnationellt alliansbyggande mellan feminister utgör grundläggande byggstenar. Då kvinnors intressen och behov varken är givna eller enhetliga, utan alltid beroende av specifika sammanhang, menar vi att lokala organisationer ska vara de som avgör dagordningen och formulerar problemen. Det innebär att vårt arbete internationellt ska verka för att stödja lokala organisationer för mänskliga rättigheter.

Idag är inte Feministiskt initiativ invald i riksdagen och kan därmed inte påverkar vår utrikespolitik. Till dess vi är det är det därför viktigt att organisera sig och delta i manifestationer och liknande på samma sätt som våra medlemmar gör.

med vänlig hälsning
Linda på Feministiskt initiativs infomail

Entry filed under: Uncategorized.

Heja Google , Chromecast! Idag blev jag grinig!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: