Varför röstar folk på SD?

31 maj 2014 at 11:06

Intressant inlägg av Jan Myrdal om de ”nationella” !

 

http://fib.se/debatt/item/4212-jan-myrdal-om-franska-valet-och-front-national

Det är sällan jag numera är överens med min gamla ”husgud” Jan Myrdal  men idag ser jag denna artikel från hans penna och där finns mycket att instämma i.
Läs också Lotta Gröning här: http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/groning-om-olika-skuldsattning-i-lanen/

Gröning är inne på samma tema i viss mån som Myrdal och den unga vänstern idag står milsvid från att kunna se dessa samband till varför folk röstar på tex Front N  eller SD osv.

Dessa partier är ju inte ”bara  ” främlingsfientliga utan de har ju också en massa annan politik att erbjuda sina väljare. SD är ju en blandning mellan att vara nationella och gammalsossar på samma sätt som fronten är nere i Frankrike.
Att dagens ungdom  handlar som om det är melodifestivalen eller en fotbollsmatch och uppträder på ett närmast religiöst sätt försvårar en ordentlig debatt med dessa partier. Ofta har man mot bättre vetande varit en draghjälp för dessa populistiska partier.
Dåligt bevandrade i historia bidrar säkert också till deras handlande.
Utan kunskap om historien så förstår man inte nutiden, sa Mao en gång. (Mao hade ju en del tankar som var kloka)
I DN idag så såg jag en artikel från en fransk skribent som uppgivet skrev att de hade gjort allt för att stoppa Le Pen sedan hon var ung. Hon kunde bara konstatera att de hade misslyckats .
De hade i stort sätt agerat som den svenska vänstern och vi vet ju också idag att de också har misslyckats att stoppa SD.
Då måste man ju försöka att ändra sig och börja med att analysera var och när allt gick fel.
Jag är inte säker på att vänstern är kapabel till förändring, det är sällan man ser förändringar hos djupt troende människor. Tyvärr!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ska EU krossas? 25 år sedan massakern!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: