Musiken i Sveriges Radio (p3-p4 vaken)

12 juli 2014 at 7:24

Musiken i programmet Vaken (p3-p4)
När jag kollar spellistan för nattens sändningar så ser jag att man spelar ca tre svenska låtar per timme resten är bara engelskspråkig musik och då nästan enbart rockmusik eller pop.
När jag satte i mina lurar tidigt i morse så insåg jag efter tre engelska låtar i högt och snabbt tempo att det var jobbigt att lyssna på den sortens musik så tidigt på dagen.
Musiken är nästan till 100 % inlagd för att passa yngre människor som ofta sover så dags på dygnet, det är enligt alla undersökningar mest äldre som vaknar tidigt.
Vi har en värld med mycken musik omkring oss och stora språkområden där man talar latinska språk. Vi har ett stort Tyskland strax nedanför Sverige men man hör så gott som aldrig en enda ton från dessa språkområden.
Ofta i debatten, inte minst på Sveriges Radio, talar man om mångfald med emfas men i det val av musik som man gör märks absolut ingenting av detta. Inte ens svensk musik får dominera utan det är musik producerad på engelska som totalt dominerar utbudet.
Vi har en musikskatt som är enorm i detta land och vi har många olika typer av musik att kunna lyssna på tex all jazz som har producerats sedan 1918 och framåt.
Nej då, i SR ska musik delas upp och man får tydligen inte på något sätt blanda musiken .
De som sitter och tar fram musiken är så inriktade på att tillfredställa ungdomens behov men det är ju helt i linje med hur vårt samhälle ser ut idag.
Det är ju bara att höja blicken och tex se hur många äldre det finns i riksdagen idag trots att vi pensionärer idag är långt över miljonen . Vi behandlas som skräp och förbrukade.
Sveriges Radio betalas av oss som har licens och sannerligen så tror jag att vi som är äldre är bättre betalare av denna licens än de unga. Trots detta så är vi satta på undantag vad gäller musiken i SR!
Tack och lov så finns internet idag som möjliggör att vi kan lyssna på vettig musik med bättre blandning , jag själv lyssnar ofta på Radio Vega i Finland som alltid sänder på svenska och har en mycket god blandning av sin musik.
Både Norge och Danmark har jazzradio dygnet runt som också kan avnjutas via webben. Sveriges Radio kan man saklöst hoppa över men det är med protest eftersom det borde vara ”vår” radio!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Stackars morbror! Tillåter islam att döda under fastan?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: