Avpixlat , är det bra journalistik?

03 februari 2015 at 10:47

Annorlunda journalistik!

Nättidningen Avpixlat är ju kända för att skriva sina artiklar på ett helt annat sätt än gängse svensk press. De står ju SD nära vad nu än SD säger oficiellt och Avpixlat vinklar ju sina artiklar på ett märkbart sätt så att de passar i den agenda som SD också jobbar i.
Lite råare och hänger gärna ut personer se här:

Under natten mot lördagen gruppvåldtogs en kvinna i 45-årsåldern av åtta män i 20-årsåldern. Enligt media var det “svenskar” som låg bakom.
Gruppvåldtäkten skedde i en hytt på färjan Viking Amorella. En del av männen har överlämnats till finsk polis i Åbo. Svenska medier, som normalt menar att etnicitet inte är viktigt, basunerade på söndagen ut att det rör sig om svenskar. På sociala medier uppgav dock vittnen något helt annat – mörkhyade och eventuellt somalier hette det bland annat.
Här är två av “svenskarna” som anhållits i Stockholm: Bjar Mhamad Shakir, 27 och Mohamed Ahmed Abdi, 24 (Stockholms tingsrätt B-1312-15). De bor i Vårby respektive Hässelby. Enligt vittnen ombord ska gänget ha drivit runt på båten och varit allmänt odrägliga.
Ett vittne säger till Länstidningen Södertälje att de försökte tränga sig in i även hennes hytt:
– Vi satt i vår hytt när de försökte ta sig in. De frågade oss om vi ville ha sällskap och en av dem ska ha sagt att det fanns mycket ”pussy” där inne. Deras kvinnosyn var vidrig och vi fick ut dem genom att trycka igen dörren, säger den 29-åriga kvinnan till LT.

Nu är ju häktningshandlingar offentliga handlingar liksom även domar. I andra länder så påminner pressen rätt så mycket om hur Avpixlat  handhar uppgifter om kriminella. Man brukar säga att offentliga personer som tex politiker, skådespelare mfl måste finna sig i att granskas på ett annat sätt än gemene man. Kanske ska gruppen kriminella också involveraras dit?
Här i Sverige är det kutym att efter dom fallit i grova mål så publicerar man dom och foto på den dömde.
Är man häktad så är ju inte dom fälld utan man kan ju frias från anklagelsen och då blir ju publicerandet av den häktades namn en börda att bära för den personen.
”Friheten” på internet är ju annorlunda mot de gamla papperstidningarna men frågan är ju om det moraliskt är rätt att publicera namn på det här sättet?
Avpixlat gör ju detta därför att de inte tycker om invandrare och vill på det här sättet sätta en stämpel på alla invandrare.
Påminner om stämpeln man sätter på alla muslimer utan att ens betänka att det just är muslimer som lider mest under förtrycket från islamisterna.

Nu ska alla afrikaner få lida för vad en hop idioter ställt till med på färjan!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kvinnor och bidrag! Svindel igen!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: