Avrättning av en författare!

24 mars 2015 at 10:35

Att recensera eller dela ut nackskott?

”Alla de andra som också skrevär skriven av en man som en gång i tiden skrivit hyllningsdikter till Albaniens diktator Enver Hoxha, och även till Lillefar själv – Josef Stalin, som skrivit försonande och förstående om Libyen och dess diktator Muammar Khadaffi.

När han nu berättar om sina själsliga våndor, sina långa nätter av hemsökelser och plågsam oro, sina problem med alkohol och behov av psykofarmaka, hur han svalkar sin svettiga själ med Mahlers symfonier och finner tröst hos den store Fernando Pessoa, ja, vad ska man säga? Jag vet faktiskt inte. Men jag instämmer i vad Stefan Sauk sade i gamla Lorry: ”Jag är skeptisk.” http://www.trelleborgsallehanda.se/kultur-och-nojen/nydahl-skymmer-sina-egna-texter/

Jag tar inte ställning till TN:s böcker för de har jag ej läst, jag läser däremot TN:s bloggar och finner dem mycket välskrivna och ytterst intressanta. De delar av en kommande bok om uppväxten i Malmö som publicerats lovar mycket gott.
Men det är inte det som intresserar mig mest just nu utan det är att Christer Enander  använder sig av ett gammalt otrevligt knep i sin smutskastning av Thomas Nydahl, för det är ju detta hela denna recension handlar om.
Han stämplar Nydahl med kommunistspöket. ( Och  sjukdom)
Nydahl som lämnade vänstern i början av 80-talet (jag minns för vi var med i samma parti) och det är ju som sagt var åtskilliga år sedan.
Vi är många som under olika tillfällen har lämnat kommunismen, vissa försökte reformera denna lära men kunde bara konstatera att så ej gick eftersom hela tankebyggnaden bakom kommunism och socialism är fel. När vi la ner SKP kunde vi bara lakoniskt konstatera att ideologin enbart leder till våld,förtryck och en ny överklass. När vi hade kommit till vägs ände i början på 90-talet hade alltså Thomas Nydahl redan i tio år tagit avstånd från galenskapen.

Så efter ca 25 år så får han fortfarande renegatstämpeln på sig från en skribent som själv fortfarande kallar sig socialist. Så fungerar det för mig också, så fort någon från vänster ska angripa mig för något jag påtalat så sitter renegatstämpeln där mitt i pannan.
Förmågan att skärskåda sig själv finns inte i deras tankevärld eftersom de har rätt, kan allt, vet allt samt TROR på socialismen på samma sätt som religiösa tror på Gud!
Det gäller bara för dessa individer att smutskasta så mycket de kan, baktala och påstå ditten och datten.
Att de själv sitter fast i en blodbesudlad tankevärld så nära även nazismens gärningar förstår de inte just tack vare sin TRO!
Extremhöger och extremvänster möts just nu i Putins Ryssland , ett styre som de hyllar och stödjer.
Rätten för både Thomas Nydahl och andra att en gång , två gånger , ja hur många gånger som helst för den delen att få ändra mening är en mänsklig rättighet.
Det ju nödvändigt med förändring om man ska kunna utvecklas framåt. Det är ju  trist med människor som inte har ändrat någonting i sina liv sedan de var i tonåren.De har blivit gubbar och gummor i sina hjärnor och har inget annat än litanior att komma med i ett samtal som aldrig kan bli ett utbyte av åsikter.
Hur kul är det att tala med någon som alltid rabblar sina ”sanningar”  utan att ens försöka lyssna på vad den andre har att säga?

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Våldet i vårt land har trappats upp i natt! Fred i vår tid!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: