Grupp mot grupp!

26 maj 2015 at 8:08

Grupp mot grupp!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6173811

För Habo kommuns del har flera av de här placeringarna i vissa fall blivit dubbelt så dyra än de inom kommunen. En placering på ett HVB utanför kommunen kan kosta kommunen 125 000 kronor i månaden vilket är dubbelt så mycket som det kostar kommunen att sköta det själv – och också dubbelt så mycket som staten ersätter.

– Givetvis är det den kommunala taxan som blir drabbad av det, säger Hans Jarlstig r kristdemokratiskt kommunalråd och ordförande för socialnämnden i Habo kommun.”
Om jag räknar om min pension plus bidrag till dagskostnad så hamnar jag på 366 kronor om dagen för staten att betala mig. Då ska jag betala hyra , mediciner, tandvård, mat mm. och det blir sannerligen inga större belopp över som var och en förstår!
Sk ensamkommande (barn) kostar idag i många kommuner 4000 kronor om DAGEN, dvs. 120.000 kronor i månaden som radion rapporterar idag.
I år ser det ut enligt prognosen att ca 10.000 stycken ska anlända till Sverige!
Det är väl inte så konstigt att många av oss pensionärer känner oss nedtryckta i skorna efter ett långt arbetsliv med så liten pension att leva på?
Det är väl inte heller så konstigt att vi också ser hur nuvarande makthavare liksom den tidigare regeringen totalt på ren svenska ger f-n i oss och våra villkor.
De själv och alla de som arbetar med invandringsindustrin berikar sig på denna med löner som ligger ljusår från oss med pension. Bert Karlsson och andra blir miljonärer på att hyra ut till Migrationsverket.
Det trista med hela karusellen är att på många orter får inte människor idag den vård de behöver just därför att ekonomin är så pressad. Skolor och daghem får inte de resurser som krävs och barn med olika handikapp får det svårare.
Sverige har ju inte någon speciell guldgruva att gå till utan det finns en budget som måste hållas .Kommunerna och landstingen lever ju under ännu större press idag att hålla sin budget.
Vi kommer inte att kunna hålla den standard som vi är vana vid eftersom regeringen inte lyckas att sätta folk i arbete i den omfattning som krävs för att hålla landet flytande.
Med standard menar jag inte bara pensioner utan även vård,omsorg och skola!
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kontroll? Vuxenmobbing i riksdagen!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: