Vänsterpartister som snackar goja!

06 juli 2015 at 20:59

Trams från ledande vänsterpartister!

Just därför är det magstarkt att se högerdebattörer anklaga vänstern för att svika förorten. För samtidigt som högern bäddat för reaktionära rörelser genom att öka segregation och fattigdom, så har de – då som nu – motsatt sig framsteg som bidrar till jämlikhet och kvinnors frigörelse. Det är – om något – ett svek. Vänsterdebattörer som anammar detta resonemang underkänner politikens förmåga att skapa samhällsförändring genom generell välfärd och jämlikhet.
Christina Höj Larsen
Aron Etzler
Rossana Dinamarca
Malmö var och är styrt av socialdemokratin under nästan hundra år. När jag bodde i staden i 26 år och så gott som hela tiden var anställd av Malmö stad med usel betalning eftersom den förda politiken gjorde att pengarna inte räckte till. Man hade ju i mitt område de första åren , Rosengård, en stor börda ekonomiskt med alla sossbidrag till de invandrare som till 80 % bodde där. Skolorna var så urusla så man fick tillslut stänga dem helt. När man jobbat åt en sådan kommun inom vård och omsorg så blir ens pension så låg att man får bidrag till sin hyra. Att som vänsterpartisterna ovan skylla på borgerligheten (höööögern) är ju lögn och f-b dikt. Vänsterpartiet i Malmö de fanns i fullmäktige men igen annan stans. Jag var med i en annan vänsterrörelse med betydligt annan inställning, vi bodde i Rosengård och försökte påverka där bland de boende. Vi deltog i aktionsrörelser för de kommunarresterade kurderna (Palmemordet) men inte såg jag några från vpk där! Samma sak med rörelsen mot att bygga bron för en tunnel, ingen från V där inte. Vänsterpartiet är en rörelse som finns i parlamenten  och sköter snacket där med god betalning ! Jag var själv medlem i vpk rätt många år och vet ju hur dålig förankring de hade i det verkliga livet. På det bruk jag arbetade på i 20 år lyste de med sin frånvaro vad som än hände tex insamlingen 1969 till de strejkande gruvarbetarna. I alla år långt in på 2000 talet såg jag inte röken av några vänsterpartister varken i förorten eller andra ställen. Var var de när Sovjet bombade Kabul? Inte fan på gatorna med demonstrationer eller penninginsamling. Nej , det fanns vänsterpartister som kallade oss nazzar då! Hjälpen till Solidaritet i Polen fick vi sköta ostört utan att någon vänsterpartist visade sig. De åkte istället ända in i slutet och kysste ledarna i östblocket på kinden! Än så var det Honecker eller någon annan blodsgubbe, fy fan på ren svenska. De tre som undertecknat jolmet i AB snackar om saker de inte vet något om.
Fattigdom under socialismen såg vi överallt i dessa länder, jag har varit i åtskilliga under min levnad.När socialister försöker att mästra andra så är det bara att minnas vart deras tro leder, mord och terror och fångläger.Ingen yttrandefrihet, ingen tryckfrihet!
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Vi gillar olika? Även musik? Carl Bildt fegar ut!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: