Egotrippade människor idag?

22 augusti 2015 at 20:25

Ynkliga människor!

Rapporter når oss från olika delar av världen, bilbomber i Kabul, överfall av den sk Hagamannen, våld från en man på tåg i Frankrike och stenkastning i Tyskland mot flyktingar.
Listan skulle med lätthet kunna bli mycket längre men jag avstår.

Det råder en oro i världen på många fronter men ofta är det också den snabba nyhetsförmedlingen som uppmärksammar oss på allt som händer.
En sak som jag benhårt håller på det är att ALDRIG någonsin ge sig på enskilda med våld. Jag anser att våld ska bara få utövas av polis och militär. Pacifist blir jag aldrig.
De som tar lagen i egna händer så som hände idag i Norrbotten är FEL och kan i slutänden leda till något ännu värre.
Att sänka sig till samma nivå som de kriminella handlingar Hagamannen utförde eller liknande är förödande för ett rättssamhälle.. Hat leder för övrigt aldrig till något gott.
Se bara hur konflikten på Irland bland samma folk ledde till att tiotusentals mördades. Hat och åter hat föddes ungefär som den gamla blodshämnden fungerade i Norden förr i tiden. Till slut vet man inte ens varför folk ska dödas!

Om man inte gillar den förda politiken eller de beslut som tas så får man faktiskt bekväma sig till att bli politiskt verksam på något sätt.
Att mobba och kasta skit på sina motståndare såsom nazister och vänstern nu har uppvisat i så många år är också en djupt felaktig väg som inte leder till något positivt. Det är ungefär samma metoder som att bränna bilar och skolor.

Egotrippade människor har blivit något vi tydligen får dras med men trevligt är det inte. Att sitta tex i Debatt och håna och tokförklara andra debattörer visar ju bara hur tomt det blivit på argument!

Entry filed under: Uncategorized.

OM! Döden står där och väntar!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: