Alla ska vara lika inför lagen!

02 november 2015 at 7:55

Jaha, det är dags att tänka till nu?

”Exakt varför det skjuts mer i Sverige kan ingen svara på, vi har en stor kunskapslucka här. Ingen har gjort någon ordentlig analys av den här situationen, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.
Sarnecki nämner att det finns olikheter i hur polisen arbetar i de fyra länderna. Men han beskriver ändå förutsättningarna som relativt likartade vad gäller lagstiftning och andra verktyg.
– Jag tror snarare att vi har en mycket sämre social situation här. Det vi ser nu är resultatet av ett misslyckande som sträcker sig tjugo år tillbaka när de här unga killarna som nu skjuter växte upp, säger han.”http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/extrem-situation-jamfort-med-grannlanderna
I många år har jag beskrivit situationen i Malmö eftersom det var min hemstad i 26 år. Jag har tidigt pekat på skolans roll i samhället vilket nu Sarnecki nuddar vid.
Naturligtvis är det ju som så att man måste för att kunna förstå hur kriminaliteten vuxit fram också se hur vårt samhälle på många orter förändrats genom åren.
Vi har i inte bara storstäderna sett hur kriminaliteten i takt med ökad invandring också breder ut sig. I Södertälje har denna kriminalitet ätit sig in i samhällskroppen på många plan.
122 personer har åtalats och mer än 160 fängelseår har hittills dömts ut i kampen mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. Se här:http://www.dn.se/nyheter/sodertalje-haller-andan-infor-polisens-retratt/
I en stad som tex Eskilstuna har det skjutits genom åren på ett sätt som vi gamla Eskilstunabor aldrig någonsin såg under vår uppväxt. Staden är också i allra högsta grad präglad idag av invandringen och i nästan samtliga skjutningar har offer och gärningsmän tillhört gruppen invandrare.
Detta är ju ett mönster som är genomgående överallt men det talas tyst om detta av någon anledning.
I Malmö har skolan varit akilleshälen under många år med förstörda skolor, stängda skolor , sjukskrivna lärare osv. Skolkningen har i vissa skolor varit häpnadsväckande stor.
Går man ut skolan utan betyg så kan det ofta vara inkörsporten till att bli kriminell med alla dess lockelser i form av status och pengar.
Orkar inte ett samhälle med att fastställa orsaken till varför man skiljer sig från andra länder pga av rädslan för sanningen då förmår man ju inte heller att göra något åt problemet.
Sverige har misslyckats på en rad punkter och det är dags att bita i det sura äpplet. Tyvärr har polisen på en rad orter misslyckats med sin uppgift men de har det sannerligen inte lätt. Politikerna har dels inte givit dem de resurser som behövs dessutom har man på en rad orter låtit utvecklingen komma till den punkt att kriminella styr . Inga vittnen törs säga vad de vet eftersom de också vet att de får en dödsdom över sig om de vittnar.
Av någon underlig anledning behandlas inte alla lika i det här landet, man gör skillnad.
Raka motsatsen till jämlikhet.
Påminns om när jag på mitt arbete beskylldes för att vara rasist av en del invandrare. Jag sa då det självklara att jag behandlade ALLA lika oavsett vem man var.
Ska man kunna leva i ett samhälle som fungerar bra då måste man också kunna hålla på den principen, behandla alla efter Svea rikes lag.
Gör inte skillnad!
PS Vi ser ju hur Malmöpolisen har hukat och inte följt den självklara likhetsprincipen. Högljudd vänster har fått agera som hjälpgummor till olaglig besittning av privat mark. När jag jobbade på soss i Malmö så kördes stadens uteliggare bort på en gång om de försökte bo på annans mark.
Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Vad sa utrikesministern idag? Låt SD hålla sin kongress i fred!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: