Gör något NU!

09 februari 2016 at 18:50

Jag läser dagens Svd!

Jag börjar med ledaren av Tove Lifvendahl : http://www.svd.se/los-ohederliga-megafoner/i/senaste/om/ledare

För några dagar sedan skrev jag en blogg i samma ämne:http://hogrelius.blogspot.se/2016/02/lagre-loner-for-invandrare.html

Mitt förslag är att man byter ut alla ledarskribenter och journalister mfl på sveriges tidningar och låter invandrare med mycket låga löner ta över skrivandet!

Sedan läser jag om Turkiets mord på kurder, civila sådana. Turkiet försvarar sig alltid med att de var PKK, även barnen!
Assad får hjälp att bomba sönder och samman sitt eget land av Putin. Världen tittar på!
Står mycket om flyktingar som vanligt. Men sällan något om de som verkligen tar kampen mot tex IS, kurderna.
Svd borde liksom andra bedriva kampanj för det enda rätta att Sverige och en hel del andra borde hjälpa kurderna i denna kamp mot ondskan. När IS är borta så tar man itu med Assad!

Sedan går jag över till kulturen och finner en intressant artikel med namnet ” Hatet har alltid en historia” av Lidija Praizovic. http://www.svd.se/hatet-har-alltid-en-historia/om/kultur
Balkans  brokiga historia födde hatet i generationer, de kristna köptes av turkarna och blev anhängare av islam. Kallas ofta för turkar av tex serberna. Genetiskt är de samma slag av folk och här ser man hur religionen kan föda hat!

Slutligen hamnar jag på Hynek Pallas krönika från Prag.http://www.svd.se/de-anvander-sverige-som-skrackexempel

Naturligtvis handlar det om alla de rykten som kommer ner till Prag om tillståndet i vårt eget land särskilt med tanke på alla invandrare med islam som religion. Det råder upphetsad stämning i Prag och svepande ord som ofta inte håller sig till sanningen.
Hans sista ord i krönikan lyder:” Nej, det lär inte dröja länge förrän kvarvarande hederliga journalister i Tjeckien behöver livvakter. Tills journalisterna byts ut så att lögnerna passar folket bättre förstås.”

Hmmm , får mig att tänka på beryktade ord från förr, det kanske är dags att byta ut folket då?

Slutligen en positiv bok har kommit ut och Lina Kalmteg skriver om denna bok här : http://www.svd.se/bruksanvisning-till-livet

Matt Haig har skrivit en bok som heter ”Skäl att fortsätta leva”!

Han reder ut sitt liv som ung man och inne i en depression . Men till skillnad mot många andra mörka böcker så ger han ljus åt hur livet kan levas trots sjukdom.

Om man inte håller sig till sanningen, vad det än gäller, så blir det svårt att göra något åt missförhållanden.  Det duger inte av ledande politiker eller journalister att ”komma ut” som NAIVA!

De har till skillnad mot oss ”vanliga” dödliga lättare att nå fakta och få en överblick över hela samhället.  Tyvärr så har allt för många politiska skygglappar och då ser man bara det man vill se.
Då händer inget över det vanliga och till slut står man full med problem och gör ingenting.
Det är så förorterna och dess isolering från det svenska samhället har fått växa fram! Det är då man också får se ambulanser slås sönder och massor med skolbränder m.m.
OM man inte tar tag i allt detta nu så kommer det att gå illa för många människor, särskilt ute i förorterna!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Svårt med spriten! Fega uslingar på nätet!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: