I Torshälla bodde det många Estländare!

29 mars 2016 at 18:14

Lookos socialism?

Så här skrev jag i en blogg riktad till  Lokko :http://hogrelius.blogspot.se/2015/10/andres-lokko-vad-hvilja-socialisterna.html

Nu har han givit ett svar i Svd : http://www.svd.se/andres-lokko-de-kallar-mig-kommunistkramare

När han berättar hur han tar av sig den röda kommuniststjärnan när han ska besöka sina föräldrar så blir jag stum. Är det en vuxen man eller?
Sedan svamlar han på om socialism på ett sätt som är förvånansvärt. Var har den socialismen funnits någonstans som han talar om? De socialistiska länder jag har besökt under årens lopp har varit diktaturer, några andra länder med demokratisk socialism har ju ej funnits.
Förbud, fängelser, ickefria tidningar m.m har alltid följt i kölvattnet när eliten infört socialism. Sedan kommer rättegångar, straff, döden!
Mönstret har upprepats med jämna mellanrum och någon skillnad mellan röd eller brun socialism har ju ingen kunnat se!

Lokkos inställning har jag mött bland några unga baltättlingar i början på sjuttiotalet men jag uppfattade deras inställning som ett ”fadersuppror” och inget annat.
Däremot blev jag vän med en del arbetskamrater från Estland när vi inom dåvarande skp tog kamp mot sovjetväldet. ”Vi tycker ju lika , sa Kohala i stålverket i Torshälla.
Och det var inget hymlande om vad Sovjet stod för!
Felet med oss skp:are var ju att vi trodde att Kina stod för något annorlunda. Så var det ju inte på något sätt!
De var också slaktare och socialister!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Så här kan det bli i Sverige också! Allt stöd till det Kurdiska folket!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: