OM samma regler för både män och kvinnor funnits?

26 april 2017 at 16:23

Inom islam är det vanligt att kvinnor måste dölja sitt hår och även andra delar av kroppen. Det finns inget liknande  för männen.

OM det hade funnits samma regelsystem för bägge könen så hade jag kunnat förstå detta men så som det fungerar nu så är det obegripligt.

Än mer obegripligt är att det finns kvinnor som försvarar sin egen situation. De lever under ett regelverk som är bestämt av män för män.

Tänk dig själv att inte ens kunna bada utomhus när det är sommar och varmt . Inte kunna bära en tunn och fin klänning i värmen. Värst är det för kvinnor från tex Somalia, de byltar på sig massor med kläder .Oavsett hur varmt det är.

De kan ju faktiskt inte ens få vara kvinnor utan ser ut som jag vet inte vad. Ska man inte ta seden dit man kommer? Flera höga imaner i Egypten har slagit fast att muslimska kvinnor som lever i västkulturer INTE behöver beslöja sig.

Inte ens detta stöd påverkar deras situation i Sverige och andra demokratier. Männen fortsätter än mer nu att utöva makt över kvinnor.

Bästa hjälpen för dessa kvinnor vore om lagstiftningen uttryckligen sa att ingen får vara beslöjad på allmän plats. Detta skulle också innebära att ingen fick dölja sig på någon arbetsplats heller. OM Sverige redan för tio år sedan hade haft sådan lagstiftning så hade detta också varit känt i de kretsar som står i beredskap att åka från sitt land .Då hade de kunnat välja ett annat muslimskt land istället för att komma hit. Eller så hade de fått anpassa sitt liv efter de lagar vårt land hade haft.

Vi ska inte ge upp en tum av de rättigheter generationer före oss har tillkämpat sig !

Ska man bo i Sverige så får man lära sig svenska lagar och kultur. Vad man sedan gör hemma och på sin fritid står var och en fritt! Invandrare måste ha samma inställning som de vilka kommer till USA för att stanna.Lära sig språket, historia, kultur och bli ”amerikan”!

BLI SVENSK!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Sverige är ett enda stort flugpapper! Varför sånt hokus-pokus i de flesta religioner?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: